BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Több már nyugállományban lévő kollégánk megkeresett bennünket, aziránt érdeklődve, hogy van e valami információnk arról, hogy a nyugdíjmegszorítások érintik-e őket is.

Volt, aki egyenesen nekünk szegezte a kérdést, “El akarják venni a nyugdíjunkat?”.

Tisztelt kollégák. Sajnálatos módon csak az alábbi információval rendelkezünk. Ez is csak utalás szintű. Pintér Sándor belügyminiszter úr mondta el tájékoztatásként A 2011 március 25-én tartott Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumán.

Pintér Sándor olyan kijelentést tett, hogy a szolgálatra egészségügyi okból alkalmatlanná vált kollégák esetében is felül kívánják vizsgálni az alkalmatlanság tárgyában hozott döntéseket. Elmondta, hogy az 55 év felettieket valószínűleg nem érinti majd ez az intézkedés.

Minden egyéb csatornán megpróbáltunk információhoz jutni, de mély hallgatás övezi az ügyet. Senki nem hajlandó semmit közölni.

A következő RÉF ülésen ez is a témák között van, arról a lehető leghamarabb tájékoztatást adunk.

Tisztelt kollégáink. Egy jogállamban lehetetlen az, hogy visszamenőleges hatállyal elvegyék tőletek törvényes járandóságotokat, így valószínűleg tévesen értelmezi a hírt, aki a nyugdíja elvételére gondol. Április 5-én újabb hírt adunk.

RKDSZ

15 hozzászólás ehhez - Mi lesz a nyugdíjasainkkal? Elveszik a nyugdíjukat?

  1. Okoskodó mondta:

    Orbán Viktor honlapján sem találok még említést sem az állam és a személy védelmében létrehozott szervezetek gondjairól. Senkit nem érdekel a téma. Van valaki odafönt, aki foglalkozik ezzel a problémával. Nem kis dologról van szó. Elvárja hogy védjék a seggét és közben beletapossa a sárba az ott dolgozókat. F@sza.

  2. Okoskodó mondta:

    Lehet, hogy rossz vonalat érintek, de a Köztársasági Elnök honlapján nem találok semmilyen információt arról, hogy a fegyveres szerveket sz@rban hagyja a kormány. Nem érdekli az Elnök Urat a dolog? Vagy érdekli, de nem foglalkozik vele? Vagy a Köztársasági Elnök honlapján nem szabad ilyen csúnya dolgokkal foglalkozni, vagy ez nem ügy ma Magyarországon? Ki is az a Köztársasági Elnök?

  3. Okoskodó mondta:

    Orbán Viktor honlapjáról (http://www.miniszterelnok.hu)

    “Minden levelet elolvasunk, ezért kérjük, hogy üzeneteiket, észrevételeiket csak egy címre küldjék el. A levelek sokasága miatt türelmüket és megértésüket kérjük, amíg választ kapnak!”

  4. Okoskodó mondta:

    Egyenlő Bánásmód Hatóság

    “A hatóság az egyenlő bánásmód követelménye megsértésének gyanúja esetén a jogaiban sértett fél kérelmére, vagy a törvényben meghatározott esetekben hivatalból, hatósági eljárást folytat le annak megállapítása érdekében, hogy történt-e hátrányos megkülönböztetés.”

  5. Okoskodó mondta:

    Egyik tv csatornán egy vicces műsorban hangzott el, hogy Széchenyi előbb tett valamit az országért, aztán hülyült meg. Van benne valami.

  6. Találgató mondta:

    nem lehet, hogy ezért volt szükséges baromi drágán és baromi gyorsan felállítani (és folyamatosan fejleszteni) a TEK-et??? Szegény PMRFK-s főkapitánynak jól az orrára koppinthattak, pedig sajnos, mindenhol ugyanez a helyzet! http://www.gyk.hu/index.php?workspace=full&h=878348&r=2

    Hova vezet ez emberek????

  7. Dzsotika mondta:

    Hát teljesen el vagyok képedve.
    De gondoljatok bele, jó előre kivan találva az egész, a közszférában bárkinek bármikor indoklás nélkül fellehet mondani, na majd szépen elhelyeznek valami munkára, aztán majd kirúgnak. Csak abba nem gondolnak bele, hogy azokat akik őket védik azokkal csesznek ki. Állandóan avval jönnek ,hogy Németországban nincs korkedvezményes nyugdíj. Az nem számít ,hogy havi 800000- ft.-nak megfelelő összeg a fizetésük, 1 hónap alatt keres meg annyit, mint egy magyar 7 hónap alatt. Emlékezetek mennyit túlóráztunk. 1 év alatt 16 hónapnyi munka órát dolgoztunk, végrehajtottuk. És nem utolsó sorban köztörvényes bűnözök törnek pálcát felettünk akik szétrabolták és rabolják az országot, úgy tesznek milliókat zsebre jogtalanul, és a médiában a pofánkba röhögnek. DE azért azt ne feledjék a nép nem hülye gyerek élőbb utóbb ami keserű azt visszaköpjük nekik.

  8. Kovács II. Béla mondta:

    “Most már csak az a kérdés merül fel, hogy kivel szeretnék a közrendet, a közbiztonságot megoldani? Kivel szeretnék a katasztrófa helyzeteket megoldani?”

    Tegnap a Tv-ben azt mondták, a fegyvertartás szabályait enyhíteni fogják. Eddig ha valamilyen büncselekmény történt az egyből rajtunk csattant, holott az esetek 99.9%-ban nem volt hivatásosnak köze az esethez. Most ha boldog boldogtalan vásárolhat majd fegyvert (és nem a Magyar fog mert Ő megélni sem tud a becsületesen megdolgozott pénzéből) akkor nem az lesz, hogy XY megkéselte a sértettet hanem agyonlőtte ? Ha a gyerekbizniszt megcsinálták/ják ami ugye havi 670000ft bevétel nekik (ami persze nem számít, de az én 120 ezres nyúgdíjam az sok!) akkor majd a lőfegyverrel is elkezdik ugyan ezt.

  9. Okoskodó mondta:

    Na ja!

    A legnagyobb baj az, hogy az egész kérdés a sajtó által ki van hegyezve a fegyveresekre. És a többiek? Ha a rendőr, tűzoltó, katona pusztuljon, akkor pusztuljanak a többiekkel együtt. Vegyi anyagokkal dolgozók, bányászok, buszsofőrök, ja és Demszki Gabi is. Vagy Ő már 65 éves. Egy polgármester 3 egymás után következő ciklust letudva nyugdíjazását kérheti, róluk miért nem esik szó. Kötött az állammal egy szerződést a katona, a rendőr, a tűzoltó és a többiek és most visszamenőleg felbontják egyoldalúan azt a szerződést. Nesze neked Európa. A jelenlegi kormánypárt már egyszer volt hatalmon. Mostanra világosodott meg a társaság, akkor nem volt gond a fegyveres ember. Maguk ellen fordítják a fegyveres szervezetek tagjait. Nem biztos, hogy jó ötlet. Életpálya modell!!! Ugyan már!!!! Ráadásul az egész rendszer vízfejű.

  10. állampolgár mondta:

    Egyetértek egy másik fórumon véleményt nyilvánító kollégával, miszerint:

    “szerzett jog, mint fogalom így önmagában jogilag értelmezhetetlen, ellenben a szerzett és gyakorolt jog igen. Nos, kérdezem én, hogy egy jogerős FÜV határozat által kimondott szolgálati nyugellátásba helyező törvény által deklarált határozat, melynek felülvizsgálati ideje nincs és teljes jogú öregségi nyugellátásra jogosít , melyet a határozat alanya évek óta gyakorol, miáltal kérdőjelezhető meg.
    A szerzett és gyakorolt jog az államigazgatás alappillére. Tehát ennek betámadása szintén értelmezhetetlen vagyis, nincs.
    Illetve, ha ilyen elvben létezhet, akkor holnapól támadható a magántulajdon, vagy bármely más szerzett és gyakorolt jogot alapozó törvényünk. ”

    Én nem vagyok jogot végzett ember, de remélem az érdekképviseleteinkben akadnak néhányan. Ahogy elnézem, szükség lesz rájuk.

  11. Elkeseredett harcos mondta:

    Nagyon szép életpálya sikeredett Pintér Úrnak. Gratulálunk hozzá. Igaz, mint ebből látszik is, annyit volt közterületi szolgálatban, amennyit kiszállva autójából megtett ill. kezdő nyomozóként letalpalt. Igaz nem kellett rendezvénybiztosításon szemben állnia a tömeggel 2006-ban, sem nem kellett attól tartania, hogy a miből fogja a családját eltartani, hiszen neki a munka mellett nem kellett másodállást vállalnia azért, hogy a lakáshitelét, autóját, a gyerek taníttatását kitudja fizetni. Ez nem is az ő hibája, mert lássuk be, hogy annak idején amikor belügyminiszter lett, ha ő nem emeli meg a rendőrök fizetését, akkor a tűzoltókhoz hasonlóan, éhbérért dolgoznánk. Nagyon várta mindenki a testületben, hogy az életpálya modell majd csak kialakul, de ez az elmúlt 30 évben nem sikeredett, legalábbis nekünk, mezei halandóknak. Volt akinek szolgálati lakás, autó stb. térítésmentesen járt, nekünk meg még a cafeteriát is elvették, a buszbérletről,a 13. havi fizetésről, a becsületünkről nem is beszéljünk.
    Szóval mit akarnak kezdeni azokkal a már nyugdíjas kollégákkal, akik már leszolgálták az idejüket és mindenük fáj? Akikről már kimondták, hogy alkalmatlanok? Kinek a helyére szeretnék beállítani, akik most éppen az állományban vannak? Láttak már ősz, bajszos rendőr vagy tűzoltót, aki létrára mászik, zsivány után szalad vagy veri a díszmenetet? Remélem csak a filmben vagy amikor a Hild-ben lévő öregek farsangi karneváli menetét közvetítették. Hol van a jogbiztonság, a jogszabályok ismerete? Miért csak a kisemberekre vonatkoznak a jogszabályok, hiszen, amikor szerződtünk, nem a brutálisan sok pénz, a könnyű élet és a megbecsültség hiánya miatt vállaltuk, hanem hivatástudatból.Ezt az elmúlt évek kormányainak politikusai tönkretették, az állomány szétzilálták, a saját politikai érdekeiknek megfelelően széthordták, de lehetne folytatni azt hiszem.
    Most már csak az a kérdés merül fel, hogy kivel szeretnék a közrendet, a közbiztonságot megoldani? Kivel szeretnék a katasztrófa helyzeteket megoldani? Talán azzal a tűzoltóval, aki az árvíznél, távol a családjától még 100 Ft/óra díjazást sem kapott, akinek évek óta nem fizetik ki a túlóráját?
    Szóval lehet, hogy a pillanatnyi politikai érdek helyett inkább az embereket kellene látni!?

  12. állampolgár mondta:

    Figyelmetekbe ajánlom a Wikipédián jelenleg még fellelhető adatokat:

    Pintér Sándor (Budapest, 1948. július 3.) !!!!!
    magyar rendőr altábornagy, jogász, politikus. 1991 és 1996 között országos rendőrfőkapitány. 1998 és 2002 között, valamint 2010-től belügyminiszter.
    Pályafutását a Belügyminisztérium gépkocsivezetőjeként kezdte, majd 1972-ben rendőrségi szolgálatba lépett, először segédnyomozó volt Zuglóban. Közben járt a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karára és a Rendőrtiszti Főiskolára is. 1978-ban diplomázott a főiskolán. 1986-ban jogi diplomát is szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Főiskolai diplomájának megszerzése után 1985-ig az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának előadója, majd főelőadója volt. 1985-ben átkerült a Budai Rendőrkapitányságra bűnügyi osztályvezetőnek, majd megbízott kapitányságvezetőnek. 1988-ban átirányították a Pest Megyei Főkapitánysághoz, ahol a vizsgálati osztály vezetőjévé nevezték ki. 1990-ben a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé léptették elő. 1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitányává nevezték ki. Pár hónappal később,

    1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá, amely tisztséget öt éven keresztül viselt. Ekkor nyugállományba vonult!!!!!!!

    A 48 évesen!!! nyugdíjba vonult belügyminisztertől most azt kérdezném, hogy egy hasonló adottságú fiatalnak milyen jövőt tudna jósolni.
    A szakszervezetek figyelmébe pedig azt ajánlanám – mivel sem a kormánynak, sem pedig a belügyminiszternek nincsenek a sokat hangoztatott ÉLETPÁLYÁra vonatkozó elképzelései, vagy mélyen titkolják azokat – a fentieket tekintsék tárgyalási alapnak.

  13. Tóni mondta:

    “valószínűleg” :) ))))))))

  14. Tóni mondta:

    Csak a jó kedv az maradjon…

    Tűzoltóság!Jónapot!
    -Gyűjjenek,mert ég a házam!
    -Nyugodjon meg, pánikra semmi ok……….. kicsit ugyan várni kell,
    mert a kolléga a reumája miatt nem tud lecsúszni a csövön, a
    lépcsőfordulóban meg dugó van, mert a járókeretes Jani rohanás
    közben elsett, a két helyettese meg nem tudja átlépni, mert nem
    tudják emelni a lábukat. Valakit meg még kell keríteni aki vezeti a
    tűzoltóautót, mert a sofőrünk olyan őreg, hogy nem azért kell a
    sziréna, mert siet, hanem mert nem lát. Legalább félre tudjanak
    ugrani előle, ha eltévesztené az irányt. Mint a múltkor, amikor elütötte
    azt a vén rendőrjárőrt aki üldözött egy zsebtolvajt, de a saját lábában
    elesett. Volt ám aztán hacacáré, jött a helyszínelő volt vagy 75 éves,
    az meg nem tudott lehajolni körberajzolni az embert, mert nem hajlott a
    dereka… mi hogy még mindíg ég a tűz? …ne idegeskedjen most emelik
    fel a tartalék sofőrt az autóba, erről jut eszembe, ha nem érne ki fél
    óra múlva szóljon ide, mert kicsit szenilis már az öreg, félúton el
    szokta felejteni a címet, oszt akkor lesz ám “hamu és gyééémáánt”,
    tényleg mondtam már, hogy a hívását rögzítjük? Mert kissé én is
    feledékeny vagyok, a 8 éves dédunokám is múltkor mondja, hogy öreg
    nem húztad fel a slicced WC után. Nem is mondtam neki, hogy nagyobb baj,
    hogy az alsógatyám elfelejtettem letolni…. Na mégegyszer a címet
    mondja, mert leírtam, de az olvasószemüvegemet is elfelejtettem elhozni
    oszt nem látom meg… Gyerekek segítsen valaki fölmászni a Bélának, hát
    nem látjátok hogy visszahúzza a légzőkészüléke… tessék? nem, nem a
    céges, a sajátja, ahhoz kell, hogy be tudjon szállni a fülkébe… MI?
    Ég istenem ég, hát maga van ott vigyen egy vödör vizet, csak van otthon,
    mindjárt mennek, csak dugó van a kereszteződésben, mert a két vén
    trottyos fehéröves fehérbotos rendőr forgalmat irányít a
    kereszteződésben, oszt úgy remeg már a kezük, hogy a rossdeb se
    tudja, hogy állj, vagy előttem kis ívben kanyarodj! De hát olyan
    rutinosak, addig nem lehet…mi, hogy leégett? hát szép mondhatom, előbb
    is mondhatta volna, akkor nincs ez a nagy rohangálás, más dolgunk is van
    ám mint fölöslegesen rohangálni, még van egy műszaki mentésünk, az öreg
    kmb-s felment a svédek padlására, oszt lefelé belesett a létra fokai
    közé, de úgy is kell neki nem? 80 évesen menne be irodára
    nyugdíjig, nem kint bohóckodni a területen, mikor ott vannak a
    fiatalok 40 év járőr tapasztalattal pár év és betanulnának…mi, hogy be
    fog perelni, mert leégett a háza? Akkor pereltél vóna vazze, amikor
    felemelték a nyugdíkorhatárunkat 92 évre, akkor amikor röhögtél a
    markodba, hogy úgy kell nekik, most söpörd a hamut vazzeg, különben is
    így beszélni egy öreg emberrel…huligán… micsoda emberek vannak,
    Karcsi bátyám, le kéne váltania… ki kéne cserélni a pelenkámat…….

    A rémhíreknek pedig ne dőljön be senki, bár láttunk már karón varjút…

  15. metalati mondta:

    Ha esetleg jogfosztás történik, egyértelmű,hogy Magyarországot minden fórumon fel kell jelenteni. Ez akkor nem demokrácia, hanem valami más, ami közelebb áll pl. a fasizmushoz. A Belügyminiszter Úr hanyadik életévében is ment nyugdíjba?

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.