BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Nincs pénz a hétvégi betegszállításra

Budapest – Jelentős fennakadást okoz július elsejétől az a minisztériumi rendelet, amely megszünteti a hétvégi betegszállítás finanszírozását – mondta Havas Szófia, a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és Szociális bizottságának MSZP-s alelnöke a Klubrádióban.

Véleménye szerint ez azért okozhat problémát a sürgősségi betegellátást végző intézményeknél, mert nem tudják hazaküldeni azokat a betegeket, akik már nem szorulnak sürgősségi vagy kórházi ellátásra. Havas Szófia úgy véli, az új rendeletben az Országos Mentőszolgálathoz telepítették a magán betegszállítók felügyeletét, de ehhez sem apparátus, sem plusz pénz nem áll rendelkezésre.

Tarthatatlan az az állapot, hogy ha hétvégén, vagy ünnepnapon szükség van betegszállításra, akkor nincs mentő, amely elszállítsa a beteget.

http://nepszava.com/2011/06/magyarorszag/zavarok-varhatok-a-hetvegi-betegszallitasban.html

4 hozzászólás ehhez - Nincs pénz a hétvégi betegszállításra

  1. Arsen Lupen mondta:

    Július 1-je Semmelweis- nap
    2011. január 1-től hatályos rendelkezések szerint július 1. nem csak a köztisztviselők számára munkaszüneti nap, hanem az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozóknak és az egészségügyben dolgozóknak is. ( 2003.évi LXXXIV. törvény 15/B.§)

    Az –e napon munkavégzésre beosztott foglalkoztatottak számára a Munka Törvénykönyve 149.§-a alapján jár díjazás.
    Amennyiben a munkavégzésre munkaidő-beosztás szerint kerül sor, akkor
    -havidíjas munkavállaló esetén a havidíjon felül ki kell fizetni a munkaszüneti napon végzett munkáért járó bért,
    -órabéres, illetve teljesítménybéres munkavállaló esetén a munkaszüneti napra járó távolléti díj kifizetése mellett a munkaszüneti napra jutó munkabért.

    Amennyiben a munkaszüneti napon rendkívüli munkavégzés történik,
    -havidíjas munkavállaló esetén a havidíjon felül ki kell fizetni a munkaszüneti napon végzett munkáért járó munkabért, és 100%-os túlmunkapótlékot, ( amennyiben kap a munkavállaló másik pihenőnapot, akkor a pótlék mértéke 50%)
    - órabéres, illetve teljesítménybéres munkavállaló esetén a munkaszüneti napra járó távolléti díj kifizetése mellett a munkaszüneti napra jutó munkabért és 100%-os túlmunkapótlékot, (amennyiben kap a munkavállaló másik pihenőnapot, akkor a pótlék mértéke 50%).

    AKKOR ÚGY LÁTSZIK JÚLIUS ELSEJE FIZETETT ÜNNEP??? A TÖRVÉNY EZT MONDJA…..
    DE A FŐIGAZGATÓI KÖRLEVÉL MÁST….MEGTUDJA EZT VALAKI MAGYARÁZNI????

  2. gizi mondta:

    Nem mentő feladat a lakásra szállítás.

  3. öreg112 mondta:

    Lenne pénz, csak így hogy felügyeletet kap a betegszállítás már nem éri meg, mert nem lehet egy út alatt elvinni több beteget és azt külön külön számlázni. Tisztelet a kivételnek, mert az is van.
    Továbbá nem kellene olyan szállításokat az orvosoknak megrendelni a mentőktől ami indokolatlan, Számtalan esetben olyan beteghez megy a mentő, vagy betegszállító aki nem igényel ellátást és a hozzátatozók kocsival kísérik, de gyorsabban fut ki az autóhoz, mint a személyzet. Ez legalább a szállítások 30%.

  4. Várszegi Gábor mondta:

    Mentésre sincs szerintem!
    Hiszen Pünkösd vasárnapján 2 mentő volt Siófokon!
    1 eset,1mentő!:(

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.