BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt Szima Judit! 

Tájékoztatjuk, hogy a Demonstrációs Bizottság a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének a mai napon, előzetes egyeztetés nélkül végrehajtott szórólaposztó akcióját a Rendőrszakszervezetek közötti Együttműködési Megállapodás egyoldalú és szándékos megsértésének minősítette, ezért a TMRSZ-t – egyhangúan elfogadott határozatával – a bizottság további munkájából kizárta. 

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, a Független Rendőr Szakszervezet, a Rendészeti Védegylet, valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete vezetői sajnálattal értesültek arról, hogy a TMRSZ a Rendőrszakszervezetek közötti Együttműködési Megállapodás 2. és 3. pontjaiban meghatározott, önként vállalt kötelezettségeit megszegve és az érdekegyeztető tárgyalások íratlan szabályait felrúgva egyéni akcióba kezdett. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a TMRSZ nem volt képes súlyához mérten értékelni a Rendőrszakszervezetek történelmi jelentőségű összefogását és saját, önös érdekeit előtérbe helyezve felelőtlen, a kormányzattal megkezdett tárgyalások eredményességét is veszélyeztető akciót indított. 

A BRDSZ, az FRSZ, az RV és az RKDSZ egyöntetűen elhatárolódik a TMRSZ politikai felhangokkal tűzdelt felhívásától. A Demonstrációs Bizottságban maradt érdekképviseleti szervezetek nem kívánnak politikai játszmák részesévé válni! Közösen megfogalmazott követeléseink nem irányulnak egyetlen polgár pártszimpátiájának befolyásolására sem! Célunk csak és kizárólag a Rendőrség állományába tartozó munkavállalók szerzett jogainak védelme, jövedelmi helyzetének javítása és a jogviszonyaikat szabályozó jogszabályok jobbítása! 

Bízunk benne, hogy a TMRSZ egyéni akciója nem befolyásolja a kormányzattal megkezdett tárgyalások folytatását. Ellenkező esetben, a Rendőrszakszervezetek egységének megbontásából eredő káros következményekért való felelősséget a rendőrség teljes személyi állománya előtt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének kell viselnie! 

B u d a p e s t, 2010. február 02. 
 

Dr. Bárdos Judit

BRDSZ főtitkár

Pongó  Géza

FRSZ főtitkár

Katus Károly

RV elnök

Vincze Tibor

RKDSZ elnök

14 hozzászólás ehhez - NYÍLT LEVÉL A TMRSZ FŐTITKÁRÁNAK

  1. rommel mondta:

    Tódornak
    Ha a TMRSZ ilyen alpári hangnemű embereket toboroz, mint te akkor nem is csodálom, hogy nem nagyon akarnak tárgyalni veletek. Hallottad már azt a szót, hogy kompromisszum? Tudod ez az a szó amire te és a hozzád hasonlók alkalmatlanok. Picit nézzél magadba és nem ártana, hogy a honlapotok szerkesztői is ezt tennék, mert a tényeknek önmagukért kellene beszélni. Nem kéne soronként magyarázatot hozzáfűzni. Engem ez az elmúlt rendszerre emlékeztet amikor mindent meg kellett magyarázni, hogy az átlagpolgár is “értse”. Gusztustalan módszer nem vitás.

  2. Horváth László mondta:

    Tisztelt akárkicsodák !

    Mielőtt a Tódorhoz hasonló elmeháborodottak céltáblának néznének , felhívom figyelmüket , hogy zokszó nélkül feljelentem a bíróságon . Hogy komolyan vegyék a figyelmeztetést, jelenleg is több eljárás folyik , melyben hozzászólások miatt rendelt el nyomozást a bíróság. Ezért kérem tisztelettel maradjunk a kultúrált véleménnyilvánítás mellett. A nem idevaló hőzöngést hagyjuk a megfelelően cenzúrázott , és kötelező tagságot követelő honlapokra .

  3. Horváth László mondta:

    Ma kimentem a demonstrációt megnézni , és valahol egyet is értettem az okkal, de a hogyan az már más kérdés. 007 igazad van kipukkadt a lufi . A rendezőket leszámítva jó ha 80-an voltak és a kutya sem foglalkozott velük. Egy kamerát láttam és az sem biztos hogy a sajtó volt . Sajnálom őket, mert ez csak arra volt jó , hogy bebizonyítsa a TMRSZ vezetősége , hogy nincs valós támogatottsága a rendőrségen bellül, és képtelen tömegeket megmozgatni . Ettől kezdve egyetlen kormány vagy minisztes számára sem ellenfél , még tárgyaló partnernek sem nevezhető .

  4. 007 mondta:

    200 TMRSZ-es rendőr megy tüntetni a parlament elé? A többi 6800 hol van? Miért nem megy? Főtitkár asszony hogy is van ez? Ha csak ekkora támogatottságot tud felmutatni, nem kellene visszamenni szolgálni és védeni? Kipukkadt a TMRSZ lufi!!!!!!!!!!

  5. Laukó László mondta:

    És ne felejtsd, az élet móka és kacagás.

  6. Laukó László mondta:

    Kedves Tódor. Tartogasd a bíróságra a nagy dumát. Nagyon várlak. Tudod, szemtől szembe……..

  7. Tódor mondta:

    Sajnos megjelentek ezen a honlapon is a munkavállalók árulói, a Laukó is, aki főtitkár akart lenni és most fröcsög szegény beteg elméjével. Annyira sajnálatosan gusztustalan ember. Igy járnak az árulók, a TMRSZ visszrakta KMBsnek, azóta nem tud aludni és éjszaka irogat mindenféle baromságokat. Laukó a neved a becstelenek közzé került fel. Kár a főtitkárt bántanod, mert neki semmi köze ehhez. jól szórakozok itt az ügyeleten, hogy Te egy mekkora birka vagy, csak bégetni tudsz, lassan már nyávogsz is.

  8. Gábor mondta:

    Élvezet olvasni a hozzászólásokat!
    Csak az a baj, hogy némelyek nem tudják hol van a saját asztaluk…oda kellene írni, és nem pedig sz…rni!
    Megint eljutottak egyesek a személyi kultuszuk fitogtatásához, csak azt nem értem, hogy akkor miért a Mi honlapunkat választják ki önkielégítésre? Szerintem mindenki maradjon a saját jól bevált nevénél és honlapjánál. A magyar embert arról lehet felismerni, hogy mióta világ a világ vállalja tettét, véleményét, nevét és arcát!!
    Nem kell más név esetleg pofátlan pofa mögé bújni. Lehet, hogy maradi vagyok, de én azt tanultam szüleimtől, és nagyszüleimtől, hogy ha valakihez beszélek annak nézzek a szemébe…mert úgy becsületes…és persze azt sem kell elfelejteni, hogy: A SZEM A LÉLEK TÜKRE!!!

    És csak azért is szurkolok az összefogásért! Nem kell mindig vezér ahhoz, hogy a seregek egyfelé vonuljanak…a kis csapatok is alkalmasak arra, hogy “kezet nyújtsanak ököl helyett”

    Továbbra is szurkolok NEKTEK, és minden tiszteletem a Tiétek!

    Gábor

  9. Tódor mondta:

    Sanyi ajánlom figyelmedbe az alábbi linket. Olvasd el és utána bírálj. Itt nem a TMRSZ az áruló, hanem a többi senkiházi szakszervezetek, azok, akik megengedik maguknak a 1,5 millás összetarhált fizetésük mellett, hogy semmibe vegyék a munkavállalókat. Kérdezd meg a Pongót, a Bárdost, hogy mennyit keresnek. Az pedig, hogy a TMRSZ más-más személyekkel képviseltette magát, neked miért fáj. Ők legalább mindig egyet beszéltek. Ti meg állandóan köpönyegforgatók vagytok.

    http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/813-tajekoztato-20100204.html

  10. sanyi mondta:

    Tisztelt TÓDOR!
    Nagyon sajnálom amiért mindenkit árulónak tartasz.Nézzél körbe légyszíves egy kicsit . A tények a Demonstrációs Bizottságba minden szakszervezet vezető tisztségviselőkkel képviseltette magát addig a TMRSZ minden alkalommal más-más személyekkel jelent meg és többször előfordult, hogy nem is volt a jelenlévő tisztségviselő. Kérdem én amikor nagy szükség van az egységre HOL van a Főtitkár Asszony , miért nem jelenik meg egyetlen tárgyaláson sem.Ma elmegy az IRM -be ? Kérdezzétek meg hol található . Ha akadályózatatva van az alapszabály szerint nincs helyettese és még ezer kérdés.
    Az egység nem is volt érdek . Az előmerészkedés időpontját pedig mindenki tudja. Addig mi lesz és utána.
    A megvásárlásról majd akkor beszéljünk ha valaki listás lesz valahol .Azt veszik csak meg igazán. Nézzél előbbre az orodnál fogva.
    A birkákról meg inkább ne beszéljünk , mert ha fáznak azok is összebújnak az akolba van egy kis eszük .Akik az egységet megbontják azok még ” birkának ” sem nevezhetők.
    Ha ismernéd a jogszabályokat akkor tudnád, hogy kimehet tüntetni.
    Nézz körül ki szokót tüntetni ez már készülődés a választásokra .

  11. Laukó László mondta:

    Kedves Tódor. Köszönöm, hogy megemlékeztél rólam. Nagyon megtisztelő számomra a kiemelt figyelem.
    Most olvastam a kis írásod. “Provokátor, eladtad magad, 4 áruló.” Nem tudsz elszakadni a saját bevett módszereidtől. Tmrsz fun hozzászólásával tökéletesen egyetértek, igaz engem már nem igen érdekel semmilyen szakszervezet.
    TMRSZ fun konkrét kérdéseket tesz fel, erre te konkrétan azt válaszolod, hogy birka vagyok, meg becstelen. Kíváncsi vagyok, hogy a bíróságon is ki mersz-e állni az állításaid mellett. De vigyázz, ott nem lehet nicknéven bejelentkezni, elkérik a személyidet.
    Én nem álnevek, és betegségek mögé elbújva akarom veled tisztázni a kialakult helyzetet, hanem a bíróság előtt. Készülj, mert ismét a szemedbe fogom mondani az igazságot. Valószínüleg szemtől – szemben megint nem mersz szólni egy szót sem. Addig meg csak mocskolj bátran.

    Betegséged miatt egyébként nagyon aggódom, jobbulást kívánok.

    Üdvözöllek: Laukó László

    Ui. Javaslom hogy a mostanitól is sűrűbben cserélgesd a nickneveket, és kerüld a fellengzős üres szófordulatokat. Olyan minden írásod, mint ha aláírnád.

  12. sima mondta:

    Itt van közöttünk, a nagy Ő, megjött. Hurrá.
    Annyira nem lehetsz beteg, menj el a bíróságra. Ne félj, nem fog fájni. Hamar eltelik az a kis idő, amit ajándékba adnak.

  13. Tódor mondta:

    TMRSZ fan, azaz Laukó László. te úgy látszik továbbra is birkának tekinted a saját kollegáidat és úgy nyöszörögsz, és nyüszítesz, hogy az embernek hányni támad kedve.

    Te, aki a jobbik mellett tetted le a voksodat, legalábbis erről irogattál a főtitkárnak folyamatosan és lázítottál, hogy a főtitkár alig tudott visszatartani, mert a tettrekészekhez provokátornak lettél odaültetve, most a másik oldalon akarod eladni magad?

    A becstelenséged határtalan.

    A cafetériára visszatérve a 4 áruló szakszervezet külön-külön ment tárgyalni a miniszterrel intő szóra ugy, hogy lefelejtették hivatalosan tájékoztatni a Bizottság tagjait. Egyedül a TMRSZ-t nem hívták, mert tudták, hogy az egyetlen szakszervezet, akit nem lehet megvenni.

    Milyen szakszervezeti szövetség az, ahol mindenki fut és nyaldossa a gazda kezeit, a bizottsági üléseken meg veri az asztalt, de alig várja, hogy behódolhasson. A tettrekészekben még nem kellett csalódni, mert ők következetesen képviselik a dolgozók érdekeit, a többi szakszervezeti vezető meg a magáét.

    A meccs pedig nincs lefutva, mert jövő csütörtökön amennyiben a minisztérium nem adja meg a rendőröknek ugyanazt az összeget, amit az IRM-nek 200 rendőrrel kezdik a tüntetést. Ez csak a kezdet.

    Te Laukó meg azt hiszed, hogy számolod a birkáidat, és nem veszed észre, hogy te magad vagy az.

  14. tmrsz fun mondta:

    Ki jár jól most??????? Figyelem emberek! Mi történik? Magyarázzátok már el?

    Épp most játsszák el az esélyünket arra, hogy a cafeteriánkat az IRM kicsit megtoldja! Az öt rendőrszakszervezet egy komoly erővé állt össze, és így már tárgyalóasztalhoz ültették az IRM képviselőit. Ment is a dolog, úgy is látszott, hogy kapunk valamit. Azt rebesgették, hogy már ajánlatot is kapott az öt szakszervezet arra, hogy mennyi pénzzel toldják meg a keretet. 60.000-ről beszéltek. Megegyeztek abban, ha nem sikerül, akkor kimennek az utcára és közösen demonstrálnak és szórólapoznak. Erre a pénzt is összetették.

    Erre mi történik február 2-án? A TMRSZ önálló akcióba kezd. Az érdemi tárgyalások előtt!!!!!!

    Kimennek pesten néhány helyre és azt szórólapozzák, hogy a „TMRSZ követeli…”, a „TMRSZ tömöríti….” és „a kormányzat a külföldi bankokat….”, „meg a rendszerváltás győztesei…….” Egy cafeteria tárgyalás során ki az az értelmetlen, aki azzal foglalkozik, hogy a bankok, meg a rendszerváltás??????????

    Értitek már? Nyomják a propagandát. Ezek a kis mondatocskák a Jobbik programjában megtalálhatóak! Jön a választás, elindulhat nagyban a kampány? A zsaruk pénzén kampányolnak a jobbiknak, és ha azok kártyát kapnak, akkor majd kirugdossák a szentendrei biztosításban résztvevő zsarukat! Még az a szerencse, hogy nem rendőröket állított oda az illetékes elvtársnő szórólapozni, hanem a saját fizetett dolgozóit, irodistákat. Legalább nem kevert még több rendőrt bajba. Az újságok persze azt írják, rendőrök osztották.

    Tele van vele a sajtó! Sikerként könyveli el a TMRSZ! De amiről nem beszél senki, szétugrott az egység az ügyben a szakszervezetek között. Az IRM elégedett, és kicsit sértődött is, mivel a szakszervezetek nem tartották magukat még a saját írásos megállapodásukhoz sem. Nem tekintenek ezen túl korrekt tárgyalófélként rájuk. A többiek most mentik, ami menthető, kizárták a tárgyalásból a TMRSZ -t, hátha újra lehetne kezdeni az egyezkedést. Szerintem soha sem.

    Most akkor ki jár jól? A kafeteriámhoz nem tesznek hozzá 60 ezret. A TMRSZ -nek rohadtul mindegy, mert a tagdíjakból vígan elvannak. Nyomják a nagy önreklámot, és nem is érdekli őket, hogy kapunk e valamit vagy nem. És ráadásul már a híres oldalukon is elkezdték ontani a demagóg hülyeségeket. És mi lesz megint? A TMRSZ ordít, hogy a „mutyi, regnáló, lefeküdt, sárga, kommunista, liberális, blablabla szakszervezetek” „eladták, ellopták, elcserélték, eljátszották a járandóságaimat.” És mégis ezek ülnek ott, ezek próbálnak egyezkedni, a nagy talentummal megáldott TMRSZ meg az aluljáróban reklámozza magát! Egy tárgyalóasztalhoz odaültetik őket, erre rögtön rátojnak. Mellesleg ezek a „mutyi” szakszervezetek a tagjaikat színházba, fürdőbe, bálba és nyaralni viszik. A TMRSZ a tagjait balhékba és perekbe viszi!

    Ennyi volt a nagy híres szövetség a rendőrök érdekében. Ki rúgja fel? Ki veszi semmibe nem csak az adott szavát, hanem a papírra leírt vállalásait??? A TMRSZ! Minek kellet kiülni a nyugatihoz? Ott volt az egyeztetés? Ott kell alkudozni? Ott lehet pénzt szerezni a zsaruknak? Vagy csak megint saját magukat éltetik a TMRSZ -esek. Legalább a csajoknak adtak volna egy kalapot, és egy kis pénzt is összeszedhettek volna a járókelőktől. Az lett volna hír. Koldulnak a rendőrök Budapesten!

    Magyarázzátok el nekem, hogy most ki járt jól. Az egyszeri szegény rendőr, vagy egy olyan valaki, aki a parlamentbe akar bebújni, mert folyogatják a zűrös ügyei.

    Várom a véleményeket. Jól gondoljátok át, mert most nagyon zaklatottan tudok arra gondolni csak, hogy ez a kicsi plusz pénz is kiugrik a zsebemből.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.