BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Nyílt levél Viviane RedingnekNyílt levél Viviane Redingnek

A Petíciós Bizottság március 20.-án tárgyalta a magyarországi korkedvezményes nyugdíjasokat képviselő két szervezet által beadott petíciókat. Egy érintett tag nyílt levelet intézett Viviane Redinghez.

Alább közöljük a teljes szöveget:

Viviane REDING Asszony
Az Európai Bizottság tagja
Az Európai Bizottság alelnöke, a jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós polgárságért felelős biztos
Brüsszel

Tisztelt Asszonyom!

Greiner Zoltán Iván vagyok a magyarországi Esztergomból, abból az ősi magyar városból, amely a magyar állam első fővárosa, végső soron az európai típusú magyar jogállam bölcsője, Szent István király székhelye volt!
Mint esztergomi, minimum kétszeresen vagyok érintett, a szerintem jelenleg Magyarországon zajló jogállamiság rombolás, és alapvető emberi jogaim semmibevétele okán, amit a jelenlegi Orbán kormány, és Orbán Viktor vezette Fidesz a parlamentben meglévő hatalmával adott esetben visszaélve, sokunk ártalmára folyamatosan művel!

Asszonyom!

Ami ma hazámban történik, véleményem szerint a jogállam szisztematikus lerombolása, egy valamikori választáson, az akkor legitim 2/3–os kormányzóerőt nyert kormány, pártszövetség következetesen végzett jogállamot, alapjogokat semmibe vevő hatalmi arroganciája!

A következőkre hívnám fel a tisztelt figyelmét:

Mint már 2011-es év közepén az Önnek elküldött e-mailemben előre jeleztem -és ami azóta be is következett- Magyarországon több tízezer ember törvényesen, a jog betűje alapján megszerzett tulajdonjogát vette el az Orbán-kormány. A fegyveres erők és rendvédelmi szervek szolgálati nyugdíjasainak, a kormány által önkényesen megjelölt korhatár alatti érintettjeit megfosztotta a szolgálati nyugdíjas státusztól, attól a tulajdonuktól, ami azonos védettségi szintű az öregségi nyugdíjas státusszal! Hasonlóan cselekedett sok egyéb korábban jogszerűen korkedvezményes nyugdíjazásban részesült bányásszal, kohásszal, vegyipari dolgozóval is.

Ezzel a lépésével több európai alapjogot is megsértett:

- megsértette az egyén tulajdonhoz való jogát;
- ember és ember között életkor alapján tett különbséget, diszkriminált hátrányosan, ezt a magyar alaptörvény is tiltja;
- a kiszámíthatóságot, mint az Unió jogrendszerének alapját megszegte;
- visszamenőleges hatályú törvénykezést folytatott, ami a magyar állam jogrendszere alapján is tiltott.

Tisztelt Asszonyom!

Mint gondolom Ön is értesült róla, több Uniós jogi fórumon is megkezdték az érintettek az elvett alapjogaik visszaszerzéséért a küzdelmet, melynek legutóbb a nyilvánosság előtt lezajló, 2013. március 20.-i a Petíciós Bizottsági meghallgatás is része volt.
Azt kellett tapasztalnom a közvetítést figyelemmel kísérve, hogy számomra ismeretlen okból, a bizottsági álláspontot kifejtő Hölgy, egy olyan kompetencia hiányról adott tájékoztatást, amelyet csakis a petíciókban lévő fontos tényeket figyelmen kívül hagyása mellett találhatunk alaposnak, és aki számomra érthetetlen módon, az alapjogok sérülését nem érzékelte!

Kérem ezért Önt, mint Európai Uniós Biztost, tekintse át a jogfosztottak helyzetét, vizsgálja meg kérem, hogy a kormány és a parlament működése a fenti jogfosztások során sérti-e az uniós normákat, jogot!
Amennyiben igen, kérem, tegyen hathatós lépéseket a tarthatatlan helyzet megoldása érdekében!
Arra is kérném, hogy amennyiben szankciók alkalmazására kerülne sor, az semmiképp sem anyagi jellegű elmarasztalás legyen az Európai Unió részéről, mivel Magyarország Alaptörvénye alapján az ilyen esetekben akár a kormány, akár a kormányzó parlamenti erők hibájából következik be a szankció, az azt fedező anyagiakat a polgároktól venné el a hatalom, így tartva őket maga előtt pajzsként, vagy véleményem szerint túszként!

Tisztelettel kérem tehát figyelmét, segítségét!

Greiner Zoltán Iván, volt tűzoltó őrnagy,
volt szolgálati nyugdíjas szolgálatparancsnok”

2 hozzászólás ehhez - Nyílt levél Viviane Redingnek

1. Tószegi Zsuzsanna mondta:

Lehet, hogy be kellett volna linkelni a forrást.

2. nyugger mondta:

Köszönet a kollégának a levélért, hasonlót fogalmazunk mi is. A hatása kétséges, de valóban minden apró lehetőséget meg kell ragadni.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.