BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Külföldi hitelekből nem emel bért a kormány, így a rendőröknek még várniuk kell. Luxusáfát szeretnének, a hús áfájának csökkentése nem biztos hogy árcsökkentéshez vezetne. Lesz ingyenes készpénzfelvétel.

Kinek kellene még emelni a bérét?

A költségvetés nemrég bemutatott tervezetét illetően elmondta: a kormány alapelve, hogy külföldi hitelből nem szabad béreket emelni, így csak olyan mértékű béremelést lehet végrehajtani, amit a gazdaság kitermel. A rendőröknek is kellene béremelést adni és a közigazgatásban dolgozók alapilletménye sem változott évek óta – ezeken a területeken is szükség lenne intézkedésekre. A kormány a közszolgálati dolgozóknak egyelőre lakástámogatási programot tud hirdetni.

Szeretnének luxusáfát

Az adótörvényekkel kapcsolatban elmondta: luxusadót szeretnének, a frakció még vitatja. A hústermékek áfájának csökkentéséről sincs még döntés, a miniszterelnök szerint nem biztos, hogy az áfa csökkentése az árak csökkentését is jelentene.

Lesz két ingyenes készpénzfelvétel

Rogán Antal már kidolgozta azt a javaslatot, ami lehetővé teszi, hogy az átlagjövedelem erejéig havonta kétszer ingyen lehessen készpénzt felvenni a bankszámlákról. Arra a kérdésre, hogy lesz-e hitelintézeti hozzájárulás, amit a bankoknak kell fizetnie, azt válaszolta Orbán Viktor: ha a frakció megszavazza, akkor lesz.

A frakcióban egyre növekvő tábora van annak, hogy a rezsicsökkentést alkotmányba foglalják. Ez azonban egy nyitott vita – a rezsicsökkentést elsősorban a jövő évi választáson kell megvédeni.

Nem indokolt, hogy a horvát energiapiacon maradjunk

Kevés olyan ország van, akivel olyan jó viszonyban vagyunk, mint Horvátországgal, a jó kapcsolat egy olyan érték, amit vállalati kérdésekkel nem szabad lerontani. Ez egy üzleti konfliktus, amit akként is kell kezelni. Horvátországban olyan gazdaságon kívüli kényszereket alkalmaznak, ami nem teszi indokolttá, hogy továbbra is ott maradjunk a horvát energiapiacon. Azt ajánljuk a horvátoknak, hogy vegyék állami kézbe ezeket a részvényeket – számoljunk el egymással korrekt módon, mondta Orbán Viktor. Ennek van civilizált módja, nem kell senkit letartóztatni, megvádolni – fogalmazott.

 

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.