BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://www.fn.hu/belfold/20110427/orditoztak_pinter_sandorral/

Több százan tüntettek a gyöngyöspatai helyzet rendezéséért a Belügyminisztérium előtt. A szervezők hetente visszahívják az embereket, amíg a hatóságok végleg el nem zavarják az egyenruhásokat. Pintér Sándor merészen a tömegbe gyalogolt, láthatóan felkészült, hogy nem fogadják majd tárt karokkal. Nem is fogadták.

Több százan demonstráltak szerda este a gyöngyöspatai helyzet rendezéséért és azért, hogy a kormány védje meg a romákat és ne hagyja, hogy egyenruhások “ejtsenek túszul heteken keresztül” egész falukat. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű csoport és az Amnesty International szervezte esemény résztvevői megtöltötték a Belügyminisztérium épülete előtti utcarészt, később az egyik sávot is – ezt a rendőrök az esemény vége előtt nem sokkal zárták le.

Még meg sem kezdődtek a beszédek, megjelent Pintér Sándor belügyminiszter, aki egy-két testőrt leszámítva különösebben nem is tartotta távol magát a résztvevőktől. Nem mondott beszédet, helyette véletlenszerű beszélgetésekbe bonyolódott, azt magyarázva, hogy a helyzet már most is stabil. “Milyen volt a nyaralás?” “A wellnessről mesélj inkább!” – kiabálták be többen.

“Nem hagyjuk! Jobbik-bűnözés” – skandálta a tömeg. A belügyminiszter visszavonult, a szervezők és a résztvevők közül néhány hangadó arról beszélt, hogy a hatóságok nem végzik a dolgukat, a romák pedig félnek. Bár eredetileg úgy tervezték, egymást váltva maradnak a Roosevelt téren, amíg a helyzet nem változik, most azt hirdették ki: szerda esténként visszatérnek.

Gyöngyöspatán kedden késő este verekedés tört ki, négyen megsérültek, egyikük súlyosan. Több száz rendőrt vezényeltek a faluba, több embert előállítottak. A konfliktus a Véderő elnevezésű szervezet tagjai és a helyi romák egy csoportja között robbant ki, eddig nem tisztázott okból.

5 hozzászólás ehhez - Ordítoztak Pintér Sándorral

  1. Tűzoltó mondta:

    Azt a pöchendi mosolyt annak a pintér törpének a pofájáról le tudnám törölni:)

  2. jolokia mondta:

    Kérném javítani a cikket ez alapján :
    Több ezren demonstrálnak szerda este a gyöngyöspatai helyzet rendezéséért és azért, hogy a kormány védje meg az idős Magyar embereket és ne hagyja, hogy romák “ejtsenek túszul éveken keresztül” egész falvakat.
    A romákról : xar ingyenélő népség!

  3. jolokia mondta:

    Ez van ma idehaza. A /moderálva/ idős embereket vernek össze, lopnak, gyilkolnak meg és ha a segítségükre mennek még Ők a romák vannak megfélemlítve. Rendszeres olvasója vagyok klf forumoknak és egyetlen egy esetet sem olvastam amiben azt írták volna, hogy akár a gárdisták vagy nevezzük bár minek Őket, bárkit is bántottak volna. Egy tavaly előtti ,ehhez hasonló esetnél a gárdistákat megmotozták, felírták az adataikat a rendőrök, amit a kisebbségi ombudsmannak át is adtak, tőlük 5 méterre álltak a romák szamuráj kardokkal. Van egy kis kontraszt !

  4. GyurkoA mondta:

    A “jogvédők” meg akár oda is költözhetnének egy- két hónapra az ilyen “szegény rettegő” családokhoz …

  5. Real mondta:

    El kellene indítani egy kampányt!
    Minden politikus fogadjon örökbe egy-egy roma családot, majd egy év után nyilatkozzanak az élményeikről!
    Természetesen az a politikus, aki valamilyen tisztséget tölt be a pártjában az bérezésének arányában akár 2-3 családot is örökölhet!

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.