BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt olvasóink. Figyelmesen olvassátok el a alábbi cikket. Kiemeltük benne Német Szilárd országgyűlési képviselő észrevételét, mely ránk vonatkozik. Sajnálatos módon a képviselő úr tudatában teljesen egyedi kép jelent meg a május 6-án tartott demonstráció kapcsán. Várjuk a véleményeket, amelyek fejlesztik benne a tisztánlátás képességét.


Pintér fellépett volna a kordonbontó Orbánnal szemben

Az év végig el akarja érni, hogy százzal csökkenjen a gyilkosságok száma Magyarországon. Pintér Sándor egyéves munkájáról beszélt a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

Mindenféle kordonbontást, ami törvénytelen, elítél Pintér Sándor - ezt maga a Belügyminiszter mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, ahol egyéves munkájáról számolt be.

A miniszter szerint a kormányváltás után a területen bekövetkezett átszervezések, például a Terrorelhárítási Központ és az Alkotmányvédelmi Hivatal létrehozása, javították a minisztérium működését. A Terrorelhárítási Központtal kapcsolatban három dolgot emelt ki: egyrészt a Szomáliában elrabolt Papp István kiszabadítását, a magyar és más uniós állampolgárok evakuálását Líbiából, valamint 34 nemzetközi körözés alatt álló, veszélyes bűnöző elfogását.

A bizottsági ülésen az ellenzéki képviselők közül többen is érdeklődtek a gyöngyöspatai eseményekről. Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő azt kérdezte, Hejőszalontán, Gyöngyöspatán, Szikszón nemcsak lopások, hanem gyilkosságok is történtek, ennek fényében hogyan értékeli Pintér a közbiztonságot. Vadai Ágnes, a bizottság szocialista elnöke arra volt kíváncsi, tervez-e saját vizsgálatot annak kiderítésében, hogy a kormánynak mekkora felelőssége van a Gyöngyöspatán kialakult helyzetben, mert szerinte az a parlamenti vizsgálóbizottság, amelynek felállításáról a kormány döntött, olyan mandátummal jött létre, hogy teljes mértékben az ellenzékre terhelje a felelősséget.

Német Szilárd a Fidesz részéről a rendvédelmisek demonstrációja kapcsán arra volt kíváncsi, az ottani erőszakos cselekmények, mint hogy “áttörték a kordont, fetrengtek a földön” és hogy a rendőrök a véderősökkel és a Szebb Jövőért polgárőrökkel együtt tüntettek, mennyiben járult hozzá a rendőrség tekintélyének javításához, ami Pintér fő célja volt.

Válaszaiban Pintér azt mondta, Gyöngyöspatán és a többi említett településen 20-30 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma. Egyébként tavalyhoz képest az első negyedévben harminccal csökkent a gyilkosságok száma, ennek okát a rendőrség sem tudja. Pintér ugyanakkor hangsúlyozta, minden negyedévben ennyivel szeretnék csökkenteni a gyilkosságok számát, mivel 1921 óra hazánkban éves szinten 300 emberölés történik.

Gyöngyöspata kapcsán külön vizsgálatot nem indít, a parlamenti bizottság alkalmas arra szerinte, hogy mindent kiderítsen. A pénteki demonstrációval kapcsolatban sajnálja, hogy nem hivatásos állományú résztvevők is odacsapódtak, de szerinte aki ott volt, és rendvédelmis volt, az fegyelmezett volt.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110510_pinter_bizottsag_meghallgatas#rss

13 hozzászólás ehhez - “Fetrengtek a földön” a rendvédelmiek?! Újabb barátságos nyilatkozat rólunk.

  1. Orbánc mondta:

    Pintér úr!

    …” Terrorelhárítási Központ és az Alkotmányvédelmi Hivatal létrehozása,”

    PONT ERRE GONDOLTUNK,CSAK AZT NEM ÉRTJÜK MI A NÉP, HOGY MILYEN TERRORT KELLENE ELHÁRÍTANI, HISZEN A KORMÁNYON KÍVÜL, SENKI SEM TERRORIZÁL EBBEN AZ ORSZÁGBAN !
    AZT SE ÉRJÜK, HOGY KITŐL KELL MEGVÉDENI AZ ALKOTMÁNYUNKAT, HISZEN MAGUKON KÍVÜL SENKI SEM TAPOSSA AZT SÁRBA!

    ” javították a minisztérium működését ”
    CSAK MI A NÉP PONT EZT NEM VETTÜK ÉSZRE!

    “A Terrorelhárítási Központtal kapcsolatban három dolgot emelt ki: egyrészt a Szomáliában elrabolt Papp István kiszabadítását,”
    …EBBEN TELJESEN IGAZA VAN, DE AKKOR NE HÚZZUK HALASSZUK, GYORSAN ESSÜNK TÚL RAJTA, MERT SOK MÉG A TEENDŐNK!

    “a magyar és más uniós állampolgárok evakuálását Líbiából, valamint 34 nemzetközi körözés alatt álló, veszélyes bűnöző elfogását.”

    ISMÉT IGAZA VAN, DE CSINÁLJUK ÉS HALADJUNK, HISZEN RENGETEG A DOLGUNK!
    JA..(KIK AZOK A “MÁS” UNIÓS ÁLLAMPOLGÁROK?)
    …ÉS EZ IS A MI DOLGUNK LENNE, NINCS NEKIK HAZÁJUK, AKI KISZABADÍTANÁ ŐKET?
    NEMES CSELEKEDET ÖNTŐL PINTÉR ÚR!

    KI AZ A 34 VESZÉLYES BŰNÖZŐ!? CSAK NEM ÖNÖKRE NÉZVE VESZÉLYES ?!

    …most már tökéletesen értem, hogy miért nem jut idejük az ország sorsával foglalkozni emellett a rengeteg teendő mellett!
    Viszont, ha az ország sorsának rendezését kiszerveznék és népre bíznák, gyorsan rend lenne ebben az országban !
    Ja és kérem ne feledjék! Mi választottuk Önöket és mi is adjuk az Önök szájába a kenyeret !
    Ezt kérem nem elfelejteni soha sem!
    Ennek folyományaként, mi vagyunk a munkáltatók és Önök a munkavállalók!
    Ne tessék elfelejteni , ha nem változtatnak a minőségen aluli munkájukon, kénytelenek leszünk Önöktől megválni, sőt a sorozatosan rosszul végzett munkájukból eredő kárért, kártérítést követelni Önöktől, sőt gondolkodunk azon is, hogy bíróságra visszük az Önök ügyét!

    csak egy kis adalék ahhoz, hogy miért !

    http://www.barikad.hu/az_igaz_finnek_igazi_mot%C3%ADvumai_az_eur%C3%B3ment%C3%A9s_elutas%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1ban-20110509

  2. Savanyacukor mondta:

    Kapna egy pofont Ő fetrengene.El kéne küldeni a b*rmot szemészetre.Az nem fetrengés volt.
    Ez a m.rha csak azt látta ami a tv-ben volt.A média képviselőit pedig nem kell félteni,csak a pánikot keltik.

  3. Dr.Novák József mondta:

    Ide tartozik még a szittya betyár Kövér László, aki fűben lapuló szarnak nevezte a rendőrséget.

  4. roppant nyugdias mondta:

    Német úr első csecsemőkori öltözéke is nyilvánvalóan öltöny lehetett, hiszen csepeli mivoltja is erre utal. Én csak megkérdezném, volt-e része olyan baráti beszélgetésben, amikor lépcsőn ültek és beszélgettek, netán fotót készítettek? Egyáltalán vannak igazi barátai, egymásért kiálló kollégái, vagy csak párttársai? Volt része olyan bizonytalanságban, mint azoknak, akik a lépcsőn ültek? Egyáltalán, tud különbséget tenni ülő, könyöklő és fetrengő között? Tudja-e, hogy vannak olyan esetek, amikor illik betartani azt a mondást: Ha hallgattam volna, bölcs maradtam volna.

  5. toom2 mondta:

    Sziasztok !!!

    Ne hívogassuk Németh urat és társait mert elég volt, hogy olyan mond ítéletet aki nem is tudja, hogy mi az a rendvédelem.

    Szerintem o.v. a 2006-os események miatt akar mindenkit kicsinálni, mert nem álltunk melléjük.
    Ha akkor át áll melléjük illetve a fradi huligánok mellé a rendőrség most mindenki isten lenne. Mert akkor o.v.-t megkoronázzák királlyá.

    Srácok nem érdekes, hogy a Fradi elnöke éppen a fideszes Kubatov úr lett.????

  6. Tűzoltó mondta:

    Szóval aki először megetette ha így jobb:)

  7. 13öreg mondta:

    És a kapukat is be akartuk törni. Hülyék.

  8. koko mondta:

    Szeretettel várjuk Németh Szilárd urat a következő demonstráción! Ott kifejtheti velünk kapcsolatos véleményét nyíltan.
    Nem kell félnie a következményektől, nem fog fájni (eleinte)

  9. Tűzoltó mondta:

    ..moderálva Zajac…………………… is ott volt a sarkon 200-ft volt a komplett!Na ő fetrengett az ilyen giga kemény politikus szokott pofont kapni egy elszabadult tüntetésen (Máriusz)De ha ekkora ember miért nem jött oda??

  10. toom2 mondta:

    tényleg mindent megtesznek s nem riadnak vissza semmitől.

    Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet, pl. a szakszervezetnek is elmagyarázni a köz, és a kereskedelmi tv-k ben, hogy mi az igazság a korkedvezményes nyugdíjjal?

    Az ellenpropaganda sokkal hatásosabb.
    Sajnos.

    Miért nem lehet elmondani, hogy alap esetben is hiába dolgozik végig egy tűzoltó, bv-s rendőr vámos, katasztrófavédelmes, minden időt akkor is jóvel előbb megy el nyugdíjba mert x szolgálatban eltöltött idő után jár + év a stresszes munkáért.
    De ugyan ez vonatkozik vagy vonatkozott a polgármesterekre illetve a képviselőkre, a mozdonyvezetőkre, buszvezetőkre, bányászokra, vegyipari dolgozókra, s még sorolhatnánk tovább.
    Mert most mindenki a rendvételmisekkel foglalkozik , illetve rájuk mutogat, mert mi vagyunk akik fekete bárányok vagyunk a kiváltságosak. De ha minket sikerül megtörni akkor a következő az összes dolgozó lesz a tervezett megszorítással.

    A felmentéssel nyugdíjba vonultakra vonatkozólag pedig csak annyi lenne a kérdésem, hogy az első nyugdíjba zavaró hullám ha jól emlékszem akkor 2000 évben volt nagyon sok kolléga ment el 50%-os nyugdíjba. Illetve nagyon sokat átszerveztek s alacsonyabb beosztásba akartak helyezni. Vagy erről a narancsos fiúk elfeledkeztek.

    S kérdem én a korkedvezményes nyugdíjba vonult képviselők, polgármesterekkel mi lesz??? őket nem rendelik vissza közhasznú munkára???

    Német úrnak meg csak annyit emlékezzen, hogy mit csinált korábban a kerületében mert vannak ott bizony sokan akik emlékeznek.
    S előbb utóbb mindenki kifakad, mert azt mondják aki sárral dobálódzik az maga is sáros lesz. S finom voltam.

  11. mmer mondta:

    Mi ültünk és nem fetrengtünk, de te hamarosan fetrengeni fogsz m…..k Német, méghozzá a lábunk alatt.
    A ……………. diktátorod pedig megmondta:
    A Kossuth téren nincs szükség kordonra, tehát nem is volt ott ilyen, úgyhogy ehhez igazodj te ………..m.
    Tényleg mindent megtesztek, hogy baj legyen?!

    /moderálva/ Zajac

  12. toom2 mondta:

    Németh Szilárd úr menjen vissza a kerületébe és kezdjen valamit magával, szívesen meg is mondom neki, hogy mit.

    A rendvédelmi munkaház semmit nem ért, s ha megakarja ismeri akkor kérdezze már meg a közterületi vezetőjét ott a kerületben, lehet, hogy elmagyarázza neki a munkát.

  13. GyurkoA mondta:

    Német úr(?) csupán csak azt kommunikálja, ami a kedvenc(???) kormányunk véleménye rólunk…

    Szerintük mi csak egy fetrengő horda vagyunk, akikkel nem kell foglalkozni…

    DE(!) valamit nem kéne elfelejteni:
    aki most “fetreng” (mert porbanyomták mind erkölcsileg, mind egzisztenciálisan), az előbb-utóbb felkelhet, és leporolhatja ruháját…

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.