BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Az egészségügyi dolgozók szerint nem volt egyeztetés a Semmelweis Tervről, csúnyán átveri a miniszterelnököt, aki ezt állítja. A fideszes képviselő szerint viszont volt, csak el kellett volna menni.

Szócska Miklós nélkül ülésezett az egészségügyi kerekasztal. A szervezet ugyanis arra számított, hogy- legalábbis egy időre- az egészségügyért felelős államtitkár meglátogatja őket, így vele tudnak beszélni a Semmelweis tervről. Az államtitkár azonban- bár ígérte- egyéb elfoglaltságra hivatkozva mégsem ment el. Az atv.hu-t az államtitkárság úgy tájékoztatta, hogy a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal mai rendkívüli ülésére Szócska Miklós hétfőn délután kapta meg a meghívót. Az államtitkár előzetesen visszajelezte részvételi szándékát, azonban szerda délelőtt egy magas szintű uniós egyeztetésen kellett részt vennie. Ám Szócska Miklós ugyanakkor fontosnak tartja a Semmelweis Tervről való egyeztetést, ezért mind a Magyarországi Munkavállalók Aszociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnökét, mind az egészségügyi kamarák vezetőit  a közeljövőben konzultációja várja.

Az EDDSZ elnöke viszont másképp értékeli a miniszteri távollétet. „Ezt a látszat demokráciát még államtitkári szinten sem kellene csinálni. Sem a betegszervezetek, sem a köztestületek, sem a szakszervezetek ebben a játékban nem kívánnak részt venni”, mondta Cser Ágnes. Aki szerint Szócska Miklós megtévesztette a miniszterelnököt, amikor azt mondta, hogy széles körű egyeztetést folytattak a Semmelweis Tervről. Cser ugyanis úgy véli: nem volt konzultáció a tervről, éppen ezért most nemzeti konzultációt kezdeményez az egészségügyről.

„Az államtitkár két hónapig járta az országot, millió egy módja lett volna az elnöknek, hogy személyesen részt vegyen valamelyiken”, riposztozott Heinz Tamás. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerint tabudöntögető intézkedéseket tartalmaz a Semmelweis Tervhez kapcsolódó első törvénycsomag, az egészségügyi salátatörvény, amelynek egyéként tegnap kezdődött meg a parlamenti vitája. Az orvosok elvándorlásával kapcsolatban azt mondta, sok embernek az a véleménye, hogy akik most leteszik a felmondásukat, tegyék mellé a diplomájukat is. A honatya szerint roma orvosok képzésére is szükség lenne.

http://atv.hu/cikk/20110608_szakszervezetek_orbant_csunyan_megtevesztette_az_allamtitkar_video

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.