BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Jelentős létszámleépítés lesz a megyei rendőrségnél a kormány intézkedései nyomán – hangzott el Abdai Géza soproni alpolgármester vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Győr-Moson-Sopron megyében 122 rendőrtől válnak meg november elsejét követően, Sopronban mintegy ötventől. Az alpolgármester hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják a létszámcsökkentést, hiszen másról sem hallani a híradásokból, mint az egyre nagyobb méreteket öltő erőszakról és a bűncselekmények számának emelkedéséről.

A rendőrség országos szinten is létszámhiánnyal küzd, nem egyszer fordult elő, hogy a soproni kapitányságról vezényeltek erősítést a fővárosba. Ez ellen a közgyűlés írásban emelte fel a hangját. A közrend és a közbiztonság fenntartása, finanszírozása állami feladat, nem az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzatoké.

Mindezek ellenére a soproni városvezetés lehetőségeihez mérten hozzájárul a közbiztonság javításához. Ezt a célt szolgálja a kiépített figyelőkamera-rendszer és a rendőrségi benzinköltségek egy részének átvállalása is, hiszen az állandó rendőri jelenlét növeli a város közbiztonságát.

(kisalfold.hu)

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.