BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság állományában lévő két járőr kollégánkat még 2010. 08. 12-én feljelentették bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Két járőr szolgálatban lévő kollégánk az ügyeletes tiszt utasítására, egy hajléktalan személlyel intézkedett, mivel bejelentés érkezett arról, hogy a személy a közterületen részegen zavarja a köznyugalmat. Kollégáink a hajléktalan személyt leigazoltatták, ill. lepriorálták, megszüntették a jogsértő állapotot. Az intézkedést követően a személy a közterületről eltávozott.

A rendőri intézkedést a szemközti ház erkélyéről egy hölgy végignézte, onnan kiabált, és az intézkedés alá vont hajléktalan személynek azt kiabálta ne engedelmeskedjen, álljon ellen. Kollégáink többször felszólították a hölgyet, hogy cselekménye szabálysértésnek minősül, ezért azt hagyja abba. A nő nem tett eleget a rendőri felszólításnak, tovább kiabált, és megfenyegette a kollégáinkat, hogy mivel a szomszédja a nagykanizsai közlekedésrendészeti osztályvezető, ezért kirúgatja őket.

Az elkövetett szabálysértés miatt a kiabálót intézkedés alá vonta két kollégánk, megpróbálták igazoltatni. Ez az igazoltatás eredményre nem vezetett, mert a hölgy férje időközben megjelent, és ezt meg próbálta akadályozni. Erre őt vonta igazoltatás alá két kollégánk, aki viszont annak ellenállt és konkrétan közölte, hogy ő nem fogja magát igazolni. Ez a személy is az osztályvezetőre hivatkozva kirúgással fenyegette meg kollégáinkat.

Kollégáink az intézkedésnek ellenszegülő személlyel szemben testi kényszert, bilincset és gáz spray-t használtak, és előállították.  Ennek során az előállított személy sérüléseket szenvedett.

Az előállított személy és neje ügyvédjük segédletével a történtek miatt feljelentette kollégáinkat.

Az ügyben a szakszervezetünk nyújtott jogi képviseletet.  A nyomozó ügyészség még a nyomozási szakban bűncselekmény elkövetésének hiányában megszüntette kollégáink ellen a büntetőeljárást.

RKDSZ

Egy hozzászólás ehhez - Szolgálatban lévő két társunkat alaptalanul feljelentették.

  1. kiszolgáltatott mondta:

    Mindenki ennek van kitéve sajnos. Az amerikai modellből nem csak az egyszemélyes járőrözést kellene átvenni, hanem azokat a jogokat, amik ott a rendőröket megilletik. Nem itt tartanánk!

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.