BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

2008.09.05._Demostráció_az_Orló_u._sarkánA Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete tűzoltó tagszervezetei, támogatják a hívatásos tűzoltó érdekképviseleti szerveinek közös nyilatkozatát, hisz ezen tagszervezetek tagjait is negatívan érinti a kormány 2010-es költségvetési tervezete. A tervezet olyan elvonásokat tartalmaz a hívatásos tűzoltóságok vonatkozásában, amelyek az évek óta alul finanszírozott hívatásos tűzoltóságok működését súlyosan veszélyeztetik.

A hívatásos tűzoltóságok nem engedhetik meg azt, hogy a működési területeik állampolgárai életének, javainak mentését egy rosszul tervezett költségvetés nagymértékben veszélyeztesse.
Felháborítónak tartjuk azt is, hogy az Önkéntes Köztestületi tűzoltóságok támogatására olyan hívatásos tűzoltóságoktól is elvonnak pénzösszegeket, akiktől a fenti Önkéntes Köztestületi tűzoltóságok nem vállaltak át semmilyen feladatot! Azt is felháborítónak tartjuk, hogy a tűzvédelmi törvényben meghatározott normatív finanszírozási rendszert a kormány mindenféle előzetes egyeztetés nélkül törvénytelenül fölrúgta!
Éppen ezért támogatjuk a fenti érdekvédelmi szervezetek demonstrációs kezdeményezését és lehetőségeinkhez mérten részt veszünk a demonstráción.

Mezőkovácsháza, 2009. október 11

Czakó Ferenc

mezőkovácsházi tűzoltó

tagszervezeti elnök

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.