BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Nagyon türelmetlenüll várjuk a rendészeti szakszervezeteknek küldött hasonló leveleket, melyben kikérik a véleményt arról, miért is rossz a belügyminiszter által felvázolt szolgálati nyugdíj koncepció?
A néppel való levelezés mára kiforrott szisztéma. Ha már érdemi érdekegyeztetések nincsenek, nekünk is küldjenek már valami hasonló levelet a nyugdíj tervekről.

RKDSZ

http://nepszava.com/2011/05/magyarorszag/orban-viktor-levelet-irt-a-lakossagnak.html

“Orbán Viktor megint levelet írt az embereknek

Orbán Viktor megint levelet írt az embereknek

Még kérek a néptől, most adjatok nekem.

Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök, talán az előző, az alkotmányozással kapcsolatos nemzeti konzultációnak nevezett levélváltás sikerén felbuzdulva, ismét a lakosságot vegzálja postai küldeményeivel. A Facebook közösségi portálon videóüzenetben jelentette be, hogy három kérdésre vár választ a lakosságtól.

“Kézhez fognak kapni egy levelet, amely egy kérdőívet is tartalmaz, és arra kérem önöket, ezt gondosan olvassák el, töltsék ki, és küldjék vissza” – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor az állampolgároknak küldött levelében tíz kérdést tesz fel, amelyek – mint mondta – a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak.

“Vannak, akik szerint be kell vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt, és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?” – idézte a kormányfő a levelét.

Egy másik kérdésben azt veti fel, hogy vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket, míg mások szerint a segélyezés elegendő megoldás a munkanélküliség problémájára.

Vannak, akik szerint az oktatás rendszerét úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzéből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni, míg mások szerint az oktatást nem kell a gazdaság igényéhez igazítani – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor emlékeztetett: nemrég egy alkotmányozási konzultációt indított útjára. A miniszterelnök megköszönte az akkori segítséget, mondván, a visszaérkezett válaszok alapján úgy érzi, igazán jó alaptörvényt sikerült alkotni, amely biztonságba helyezi minden magyar ember jövőjét.

A mostani kezdeményezésében olyan kérdéseket tesz fel a kormányfő, amelyek mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak: munka vagy segély; hogyan legyen több munkahely; mire tanítsák a gyermekeinket az iskolában; mi legyen a rezsivel; vagy hogyan és miképpen segélyezzük azokat, akik segítségre szorulnak.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a döntés felelősségét nem háríthatja át, a döntést a magyar parlament képviselőinek, a kormánynak, a miniszterelnöknek kell meghozniuk, de – hangsúlyozta – mindig van olyan szempont, olyan sajátos látószög, választói bölcsesség, amivel a döntéshozók nem feltétlenül rendelkeznek. Ezért sokat segítenek az állampolgárok, ha támogatják a döntéshozók munkáját azzal, hogy elmondják a véleményüket – hangsúlyozta a kormányfő, aki izgalmas és fontos kérdéseknek nevezte a levelében jelzett felvetéseket.”

5 hozzászólás ehhez - Újabb kérdőív mindenkinek. Kérdezz, felelek!

  1. roppant nyugdias mondta:

    Levelezési Érdekegyeztető Tanács=LÉT! Csak épp most valóság, hogy itt a lét a tét, hogy “visszaéljek” egy egykori valóságshow jelszavával. Az abszurd pedig az, hogy az előző levelezés után sem hozott a kormány a levelek tartalma alapján egyetlen javaslatocskát sem, nem hogy döntést. És ahogyan már közölték, a sarkalatos törvények meghozatalára majd csak szeptembertől kerül sor, ellenben a leveleket záros határidőn belül visszavárják. Azzal(?) fog eltelni a nyár, hogy egyéni képviselői indítványok garmada fog készülni, azokat terjesztik majd ismét a parlament elé, mondván, ezt akarja a nemzet. Felelős döntést ismét nem várhat senki. Emlékezve az alkotmánnyal kapcsolatos levélre, akár még három sorban le is írhatod az elgondolásod az általad elfogadhatónak tartott szociális és oktatási irányokról.

  2. jolokia mondta:

    Ezzel elérik azt, hogy aki 50 éves már nem fog munkát kapni az életben.

  3. Gyuribá mondta:

    A “Levelezési Érdekegyeztető Tanács” következő ülésén felteszik majd a kérdést, szüntessük-e meg a parlamentet, zavarjuk-e el az összes képviselőt, mert a levelezési népbevonási, népbutítási akviók feleslegessé teszik fentiek működését. Hozzon a kormány törvényeket, állítsuk vissza a hűbérurak első éjszakához való jogát. Majd a vezír megoldja a népesedési politikát is. Erre jól rá…b…tunk.

  4. toom2 mondta:

    Mivel nincs valódi egyeztetést, egy adott ügyben személyes elképzelés alapján történik a döntés, melyről már az alkotmányozás folyamatában is beszéltek, illetve el is ismerték.
    Nem hiszek az ilyen kérdezgető levelekben. Arra jó lesz, hogy elrettentés képen elteszem, s majd ha hitelesen akarom az adott kort elmagyarázni a gyerekemnek s ha lehet az unokámnak akkor előveszem.

  5. Gábor mondta:

    Egy kérdésre lehet több válasz is…
    Véleményem szerint a “nem válaszolók” ugyanúgy elmondják, elmondták véleményüket.A válaszlevél írók csak az ország népességének egy töredéke, ezért csak az ő véleményüket figyelembe venni…hát elég nagy hiba.És az meg sem fordult a fejemben, hogy egy ember mennyi levelet tud írni…egyedül.Talán jobb lenne keresni a személyes kapcsolatokat! Esetlegesen érdekegyeztető és hasonló tanácskozáson…Szemtől-szemben…vagy egy kötetlen megbeszélésen is sok véleményt hallhat T. Miniszter Elnök Urunk. Mondjuk itt a lehetőség május 6.-án!
    Remélem aznap nem játszik a Magyar labdarúgó válogatott Málta ellen… :(

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.