BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

 

Röhögtem egy jót, úgyhogy kiteszem…. nevessetek ti is. :-)

zajac

 

 

 

 

 

 

Ismeretlen vidéki rendőr levele….

 

Tisztelt Miniszterelnök úr, tisztelt Belügyminiszter úr.

Szomorúan vettem tudomásul, hogy december óta egyetlen egy levelet sem kaptam Önöktől. Sem én, sem kollégáim. Nagyon hiányoznak már megszokott leveleik! Igaz hogy kicsit vastag papírra lettek nyomtatva, de ennek ellenére nagy hasznát vettük mindegyiknek. Pénzt nem is vártunk levél helyett, hiszen tudjuk azt, hogy az előző kormány hibás döntései miatt üres a kassza.

A minap jutott eszembe, hogy az utolsó levelet Önök küldték, így rajtam a sor.

Levelemnek jó apropója a tény, hogy éppen ma két éve annak, hogy a közbiztonság helyreállt a Magyar Köztársaságban. Miket írok…. Magyarországon.

Az elmúlt fél évben óriási változások történtek! Az Önök személyes gondoskodásának hála, újra egységben van mindenki. Nincs széthúzás a sorainkban. Bevallom először mindenkit feszélyeztek a változások, de lássuk be, az újat nehéz befogadni olyanoknak, akik nem látják a dolgok magasabb szintű értelmét.

Egység van. Hála a humánus, de nagyon szigorú ellenőrzéseknek, melyek során kihullottak néhányan. Viszont akik megmaradtak azok mostantól a kormánypárttal, és a néppel egy úton haladnak! A jelszavuk Munka és Béke! Helyt kell állni, mert bennük apáik reménye. Íme, ez a rég nem látott egység most újra eljött. Ez megelégedéssel tölt el mindannyiunkat.

Az idei évben sikerült megnyugtatóan rendezni a kiszolgált, hasznavehetetlen kollégák sorsát. Sikerült őket a nyugdíjasok őszülő közösségéből a munka világába visszaterelni. Mondjuk itt még vannak apróbb hiányosságok. A kollégáknak nyugdíjuk már nincs, munkájuk még nincs. De ilyen kicsinységeken nem szabad fennakadni.

A közbiztonság helyreállásával, kicsit már kezdtük feleslegesnek érezni magunkat. Igaz néha itt ott megölnek egy két embert 1000 forintért, és sok mindent el is lopnak, viszont ezek a dolgok nem vetnek árnyékot a kormányzat közbiztonságért tett erőfeszítéseire. Ebben a helyzetben szinte mentőövként dobták felénk annak a lehetőségét, hogy a megmaradt csekély számú bűnözőre a végső csapást tudjuk mérni. Ennek nagyon fontos eszköze az, hogy egy lejárt elsősegélydoboz miatt 50.000 forint pénzbírságot is kiszabhatunk. Mi mindent meg is teszünk azért, hogy az ilyen bűnelkövetőket visszaszorítsuk. Különösképpen azért, mert így ki tudjuk venni a részünket az államadósság elleni harcból is. Kollégáim kellő lelkesedéssel hajtják majd végre ezen intézkedéseket, mivel az egységet igen hirtelen megbontja az, ha valamelyikük nem hozza az elvárt szintet és kirúgják. Ez az otthoni kassza egyensúlyát is megbontja, a jelenlegi fejenkénti átlag 60.000 forintos, amúgy bőre szabott keret, (mint tudva lévő 47.000 Ft/hó a normális) könnyen a felére csökkenhet. Ezt mérlegelve gyakorlatilag minden kolléga belátja a kormányzat minden intézkedésének mindenkori helyességét.

Örömmel olvastunk róla, hogy a legsúlyosabb feladatainkat leveszik a vállunkról. A parlamentet külön rendőrség fogja őrizni. Ez nagyon helyes. A parlamenti viták alatti felszólalásokból kiderül az, hogy az egész országban ott követik el (mind személyre, mind négyzetméterre vetítve) a legtöbb bűncselekményt. Ha igaz, amit a Házban beszélnek, akkor ez a terület bűnügyileg fokozottan fertőzött lehet, és mint ilyen megérdemel legalább egy rendőrőrsöt. A házőrséget kiváló, időszerű ötletnek tartjuk.

Két év alatt bizonyítottan rengeteg terhet vett le a vállunkról a terrorelhárítás is. Mint köztudott, Magyarország évtizedek óta célja a terroristáknak. Fontos az, hogy a fokozott veszélynek megfelelő védelem álljon készenlétben. Több nagy formátumú akciót hajtottak végre, öregbítve országunk hírnevét. Most már az egész világ tudja rólunk, hogy film forgatásra csakis kizárólag műanyag, piros dugóval ledugózott fegyvereket lehet használni Magyarországon. Nálunk a repülés biztonsága is világszínvonalú lett. Száz százalékosan megállapítható, hogy Magyar légitársaság gépét egyetlen egy terrorista sem tudja már eltéríteni!

Nagyon nagy szomorúsággal töltött el minket, hogy eme nagy felkészültség ellenére, mégsem tudták elcsípni azt a tollforgató terroristát, aki miatt az elnökünk lemondani kényszerült. A toll veszélyes fegyver! Véleményünk szerint, ha Szalai Annamária együttműködne a TEK munkatársaival, ilyesmi nem fordulhatna elő többet. Amúgy a lemondást sajnálattal vettük tudomásul, mivel az okot nem látjuk olyan nagynak. Az elnökeink között volt már egy műfordító. Ő igazi érdemeket, elismerést szerzett az országunknak!

Egy pár szóval hagy érintsem a piszkos anyagiakat. Hát tudja mi rendőrök, köztisztviselők, tűzoltók, mentők felette állunk ezeknek a problémáknak. De azért tudniuk kell, hogy általánosságban, és több egyedi esetet megvizsgálva is megállapítható, hogy nincs egy vasunk se. Nagy örömmel fogadtuk, hogy megteremtették a lehetőségét annak, hogy alacsonyabb árfolyamon kifizethessük adósságainkat. Mondjuk kicsit változott a dolog, mert mégse teremtették meg. Csak megígérték. De azért azt is jó volt látni, hogy legalább a legrászorultabbak a parlamentben jelentős nyereséggel be tudták zárni hiteleiket. A szándék a fontos, mi értékeljük is azt. A pénztelenség miatt az egészséges életmód egyre jobban elharapódzik kollégáink között. Sokan legelnek, és néhány tanultabb munkatárs megpróbálkozik a fotoszintézissel is. A legjobban az bánt, hogy a gyermekeinknek is hamarosan követni kell ezt az életmódot. Egyébiránt ennek a táplálkozásnak is vannak előnyei. Remélem minél hamarabb megismerkednek vele Önök is. Mert az egészség mindennél előreválóbb!

Összefoglalva elmondhatom, hogy az elmúlt félévben gazdaságunk cirkálója Titanicot megszégyenítő sebességgel vágtatott előre. Óriásit haladtunk előre

Ehhez a munkához, a magam, és a velem egyetértők nevében sok sikert, erőt egészséget kívánok.

 

Maradok tisztelettel:

ismeretlen vidéki rendőr

 

ui: Miniszterelnök úr!

Rendületlenül támogatjuk Önt, a kizsákmányoló, amúgy már haldokló unió önző direktívái ellen vívott csatájában! Kérjük ne engedjen! Higgye el, az IMF és az Unió alig várja, hogy kölcsönadhasson nekünk, amiből aztán újra feltámadhat a magyar futball! Előbb utóbb beadják a derekukat, meghajolva az ész érvek előtt.

De akárhogy is alakul, ne aggódjon. Bármit is tesz, mi majd kifizetjük!

 

19 hozzászólás ehhez - Újra levelet kaptunk a vidéki zsarutól!!!!

  1. Real mondta:

    Tisztelt Gőre Gábor !
    Szeretném megérteni az amúgy is nehezkesen megfogalmazott mondanivalóját, de nem megy .
    Kérem fejtse ki bővebben ezt a pár sort!
    Köszönettel:
    REAL

  2. Anna mondta:

    Szuper,nagyon tetszett.Gratulálok az írójának.

  3. gőre gábor mondta:

    Aki nem velünk ugat, annak kuss!

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.