BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Itt vannak a konkrétumok: 5,4 százalékkal emelnék a minimálbért

A szakszervezetek így 500 forinttal alacsonyabb összeget javasoltak, mint azt korábban jelezték. A szakszervezetek egységesen 103 500 forintos minimálbérre és 120 000 forintos garantált bérminimumra… tovább »

Így jár, aki villany helyett gáztűzhelyet választ

Csupán néhány tízezer forintos pénzbírságot kockáztat, aki saját kezűleg köti be otthon a gáztűzhelyét. Miközben ha kihívunk egy gázszerelőt, aki a szabályoknak megfelelően jár el,… tovább »

Több pénzt kapnak az igazgatók

Már novembertől növekszik azon 664 igazgatónak az intézményvezetői pótléka, aki a bérkompenzáció keretében elsőként részesülhet a diáklétszám és az iskola mérete alapján sávosan differenciált munkáltatói… tovább »

Még 34 százalékos áramárcsökkentés?

Az első félévi lakossági áramárhoz képest további 34 százalékos csökkentést jelentene Orbán Viktor Indiában üzletemberek előtt tett kijelentése, miszerint öt éven belül Magyarországon lehet a… tovább »

A közszolgák béremelést követelnek

Az illetményalap húszszázalékos emelését követeli a közalkalmazottak szakszervezete, ennek elmaradása esetén újabb demonstrációkat szerveznek. A hat éve változatlan 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap húszszázalékos emelését… tovább »

Így alakul át a családi adókedvezmény

A 2014-es adótörvény-módosítások legfontosabb eleme a családi adókedvezmény kiterjesztése. A korábban ismertetettek szerint az szja-n felül a 7%-os egészségbiztosítási és 10%-os nyugdíjjárulékból is igénybe vehető… tovább »

Félmilliárdos támogatás: Gaskó szervezete ismét tarolt!

A Liga Szakszervezetek újabb 550 millió forintos állami támogatást nyertek, a nyáron megkapott másfél milliárd után, tudta meg az atv.hu. Más szakszervezetek az összeg töredékét… tovább »

Kedvezményes lakáshitelt kapnak a közszolgák

A közszolgálati dolgozók kedvezményes lakáshitel-programjának kidolgozásáról döntött a kormány. Támogatja a közszolgálati dolgozók kedvezményes lakáshoz jutását a kormány, ezért egységes lakáscélú kamattámogatott kölcsön konstrukciójának kidolgozásáról… tovább »

Kormány válasza a Strasbourgi döntéssel kapcsolatban!

Kormány válasza a Strasbourgi döntéssel kapcsolatban! Pdf formátumban itt olvashatjátok. Szolg. nydíj,

Orbán Viktor elárulta, kinek kellene még megemelni a fizetését

Külföldi hitelekből nem emel bért a kormány, így a rendőröknek még várniuk kell. Luxusáfát szeretnének, a hús áfájának csökkentése nem biztos hogy árcsökkentéshez vezetne. Lesz… tovább »

Lehessen választani a munkabér készpénzben történő kifizetését!

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOR) szerint lehetővé kell tenni, hogy választani lehessen a munkabér készpénzben történő kifizetése vagy bankszámlára utalása között. A szövetség az… tovább »

Hogyan készítették elő az emelt pedagógusbérek kifizetését?

Október elején kapják meg a pedagógusok új besorolásuk alapján az emelt bérüket, minősítésük előkészítése még folyik. Az átsorolásokról új szoftvert fejlesztettek. A köznevelésért felelős államtitkárság… tovább »

Elegük van! Leszerelnek a rendőrök

Forrás: Figyelő online Százasával hagyják el pályájukat a rendőrök, s ennek a fizetések mellett a szakmai kudarcok is okai, melyektől a kezüket megkötő jogszabályok miatt… tovább »