BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Érkezik az első hazai gyártású tűzoltóautó

A közelmúlt hatalmas árvizei, és különösen a vörösiszap-katasztrófa óta nagy figyelem irányul a katasztrófavédelem munkájára. A különleges szervezet felszereltsége megfelelő, ám egységesítésre és modernizálásra szorul…. tovább »

Nem csökkennek a kamu riasztások a mentőknél

Hiába a borsos büntetés, nem csökkennek a kamu riasztások a mentőknél. A telefonbetyárok és a felelőtlen betelefonálók csip-csup esetek miatt még mindig a 104-et tárcsázzák…. tovább »

178 új mentőautó jön, de 120-at nyugdíjaznak januárban

Miközben a kormány 178 új mentőautót ígér, arról kevés szó esik, hogy a mentőszolgálat 120 kocsija januárban leáll – írja a Népszava. Szócska Miklós egészségügyi… tovább »

Megnyugtatta az orvosokat a minisztérium: el lehet fogadni a hálapénzt

A minisztérium megnyugtatta a kórházszövetség elnökét: a jövőben sem lesz következménye, ha elfogadják a pénzes borítékot – írja a keddi Népszabadság. A Magyar Kórházszövetség decemberben… tovább »

Újabb megszorításokat hozhat Paks-2.

Úgy tűnik, sarokba szorította magát a kormány a paksi atomerőmű-bővítés ügyében. A bejelentett információk alapján ugyanis már nemigen képzelhető el, hogy az államháztartáson kívül legyen… tovább »

Extra gyed: mi lesz a bölcsődével?

Bár januártól hatályba lépett a gyed extra csomag, amelynek egyik elemeként az anyák a gyermek egyéves kora után a gyermekgondozási díj (gyed) folyósítása mellett is… tovább »

Így játsszák ki az ingyenes készpénzfelvételt

A Magyar Hírlap keddi cikke szerint több akciós készpénzfelvételi lehetőség is megszűnik az OTP Banknál, és további hét pénzügyi szolgáltató is bejelentette már, hogy emelkednek… tovább »

Nincs nyelvvizsgája? Diplomamentő programot indít a kormány

Magyarországon több tízezren azért nem tudják átvenni a diplomájukat, mert bár államvizsgáztak, a szükséges nyelvvizsgát még nem tudták megszerezni. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium 3 milliárd… tovább »

Hackereket vesz fel a NAV

Hackereket vet be a NAV az online kasszák informatikai rendszerének tökéletesítésére. Fel kell törniük a rendszert, és jelezniük, hol van a rés, ahol átjutottak. Hamarosan… tovább »

Így érinti a hiteledet és a bankbetétedet az újabb kamatvágás!

Az MNB ma 0,15 százalékponttal tovább csökkentette az alapkamatot, így az újabb történelmi mélypontra esett: 2,85%. Hogyan érinti mindez a meglévő hiteledet? Ha hitel felvétel… tovább »

Az állami dolgozóknak tényleg díjmentes lesz a bankszámla

Hiába az ingyenes készpénzfelvétel, mégis valamennyibe csak kerül a számla – a kormány intézkedik arról, hogy a közszolgálati dolgozók ne járjanak túl rosszul és túl… tovább »

Hoffmann Rózsa nagyon elégedett, és szerinte a tanárok is azok

Lesznek változások a tankönyvellátásban és a Klik-nél is, jön az érettségi reform, a gyalázatos PISA-felmérés pedig azt mutataja,hogy jó az irány az oktatási államtitkár szerint…. tovább »

Pokorni: “Rossz irányba tart az életpályamodell”

Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke szerint a PISA-felmérés mostani adatai nem igazolhatják a változtatásokat, ugyanakkor azokat a véleményeket is helyére kell tenni, amelyek megfélemlített… tovább »

“A tanárokat arra kényszerítik, hogy hazudjanak”

Abszurd, hiteltelen, megalázó adminisztrációra kényszerítik a magasabb illetményi kategóriát megcélzó pedagógusokat a kötelezően feltöltendő portfólióval, állítják a hvg.hu-nak nyilatkozó tanárok. A portfólióban saját maguk eddigi… tovább »

Lázár válthatja Orbánt

A Fidesz újabb győzelme esetén 2017-től inkább köztársasági elnök lenne a Fidesz elnöke – írja a Figyelő. A hetilap megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, a… tovább »

Oldalak 1 - 3123