BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt kollégák, olvasók. dr. Csonka Rita, a Mentő Tagszervezet elnöke fordul hozzátok három kérdéssel, kérünk mindenkit a véleményét mondja el!

Az RKDSZ véleménye az, hogy felháborító némely ember részéről ilyen szintű önző, toleranciát teljesen nélkülöző viselkedés.

” Több mint 120 éve áll Budapesten a Markó utcában a Mentőpalota, a környéken lakók most mégis kezdeményezni akarják a mentőállomás elköltöztetését, mert felháborítónak tartják, hogy a mentőautók az állomásról elindulva szirénáznak.

Nehezen képzelhető el, hogy a tiltakozó lakók az előtt jutottak ingatlanukhoz, mielőtt oda mentőállomás épült volna.

A mentők a megkülönböztető fény- és hangjelzést nem a saját szórakoztatásukra használják – aki ült már mentőautóban, tudja, milyen érzés belülről hallgatni -, hanem azért, hogy a mentőgépkocsi folyamatos haladásának lehetőségét biztosítsák.

A Markó utcának a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bihari János utca közé eső szakasza hosszú ideig le volt zárva a forgalom elől, akkoriban elég volt, ha a mentőautók csak a két fent említett utca yarkán kapcsolták be a szirénát, most kénytelenek már az állomás kapuján kikanyarodva használni a megkülönböztető fény- és hangjelzést a gépjárműforgalom miatt.

Vajon az aláírásgyűjtést kezdeményezni kívánó lakók gondoltak arra, hogy az a sziréna egyszer talán épp miattuk, vagy a szeretteik miatt fog szólni?

Miért pont a mentőautó van útban mindenkinek? A szűk utcákban az autósok nyugodtan kivárják, amíg a buszokról az utasok fel-le szállnak, amíg a kukásautó összegyűjti a szemetet, de türelmetlenül dudálnak, és hívják a 104-et, ha egy mentő “akadályozza a forgalmat”, mert épp beteget lát el a személyzet.

Háborognak, dühöngenek, ha a mentők szirénáznak, aztán pedig azért, ha nem érnek oda időben.

1. Költöztessük el a mentőállomásokat olyan kieső területekre, ahol nem háborgatják a lakók nyugalmát?

2. Valóban ennyire zavarja a társadalmat a Mentőszolgálat?

3. Talán nincs is szükség mentőkre…?

68 hozzászólás ehhez - Aláírásgyűjtés a mentők ellen! Nem áprilisi tréfa!

  1. gafy mondta:

    horgász nem hiszem el. Az ilyen emberek jöjjenek el a mentős napokra és meglátják hogy mennyire jó emberek a mentősök és milyen fontos a munkájuk. Nagyon jó volt a buli a népfürdőnél remélem Ferihegy és a metro is hasonló lesz =) Esetleg volt ott valaki?

  2. Vojna Miklós Józsefné mondta:

    Én nem értem ezeket az Embereket.Nincs jobb dolguk,mint azzal foglalkozni hogy szirénázik a mentő?Könyörgöm!Így is hányszor előfordul,hogy a jelzés ellenére nem adnak nekik szabad utat.Kíváncsi lennék hogy akkor mit szólnának ha mondjuk elérnék amit akarnak és egyszer az ő hozzátartozója meghal azért mert a mentő nem használta a megkülönböztető jelzést vagy mert nagyon messze volt tőlük.Vajon akkor is kitartana továbbra is ezen álláspontja mellett.Szégyen hogy ilyen emberek vannak.Ha annyira zavarja,akkor költözzön el,vagy használjon füldugót.Mi lenne ha minden helyen ahol mentőállomás van,aláírást gyűjtenének hogy költözzön el a mentőállomás.Kínjukban már nem tudnak mit kitalálni.Az ilyen embereknek azt tudom kívánni,hogy kerüljenek olyan helyzetbe,hogy mentőt kelljen hozzájuk hívni,és a mentő sokára érkezzen meg,mert miattuk el kellett költöznie az állomásnak.

  3. horgász mondta:

    Szevasz Gafy.Képzeld el,hogy ennek a nem normális nőnek is mennyi ideje van.Tegnap sikeresen megint csak nappalos voltam.Reggel a váltás idő után beszélgetünk kint az éjszakás bajtársaimmal,mikor mondja nekem a Józsi,nézd már!A nem normális barom arcú nőnek annyi ideje van,hogy a 3 ik emeletről kint lóg az ablakban,és megint fotóriportert játszik.A békében megszerzett vén korára nézve,annyi ideje van,hogy velünk foglalkozzon.Az nem érdekli,amikor az alkoholtól bűzlő emberek,akik úgy be vannak rúgva hogy azt sem tudják merre járnak,és hajnalok hajnalán ott hugyoznak,meg üvöltöznek az ő, és mi ablakunk alatt,hogy lejöjjön nekik szólni.Nem meri megtenni,mert fél attól,hogy valaki,úgy nyakon veri, hogy a feje a tengelye körül forogna,mint Mikrobinak.pedig lehet,hogy az kellene,hogy ne minket csesztessen.

  4. gafy mondta:

    horgász ez egyszerűen nevetséges :D erre csak ennyit tudok mondani, hogy az embereknek mennyi idejük van :O Ezek nem dolgoznak/tanulnak vagy akármi? (Alig várom a mentősök napját remélem fogok pár “ismerős” emberrel találkozni)

  5. gafy mondta:

    horgász ez egyszerűen nevetséges :D erre csak ennyit tudok mondani, hogy az embereknek mennyi idejük van :O Ezek nem dolgoznak/tanulnak vagy akármi? (Alig várom a mentősök napját remélem fogok pár “ismerős” arccal találkozni)

  6. yooseph mondta:

    Ez a helyi probléma jól jellemzi az eü.-t feudalizmusban tartó állapotokat.
    121 éve ugyanonnan vonulnak a XXI. századi mentők, mint elődeik. Azóta autókkal vonulnak, autókkal járnak dolgozni a kivonulók.
    Arra büszke az OMSZ vezetése, hogy a X. kerületben a 15. mentőállomást készülnek megnyitni.
    15 mentőállomás, 15 épület, 15 éves víz-, gáz-, villanyszámla, takarítók, állagmegőrzés, állomásvezető, stb.
    Analógiája fővárosi kórházi helyzetnek: csak gyermek fekvő betegellátó intézményből hét darab, ebből három kb. 500 méteres körön belül (I.- és II. Gyerek klinika, Heim Pál Kórház), addig Bécsben egy központi kórház. Nekik nincs erre pénzük.
    A 15 mentőállomás éves költségéből egy központi, korszerű zöld energiával működő állomást lehetne felépíteni, esetleg mások elgondolásából kiindulva pl. a tűzoltó állomásokon is el lehetne helyezni a fővárosi mentőerőket.
    Addig is marad a békés együttélés próbája.

  7. mentős mondta:

    Igen!ingyenes a vezéreknek,a dolgozó meg járjon jól. Ott a járda.:))reggelente káosz van az állomáson,mindenki a helyért küzd.Követelem ,hogy a vezetés annyit harcoljon ki az V kerületi fideszes inkubátor szökevénytől,hogy évente fizet minden kocsival járó dolgozó mondjuk 10,000 ft-ot és akkor parkolhatnak.Évente 10 ezer.számoljunk.a 120 főből az
    irodaiakat is beleértve kb 60 ember jár kocsival.60×10,000=600000 ft.azért ez sem rosszabb mint a semmi amit most kapnak.

  8. yooseph mondta:

    Igazából a hely nem a mentőautóknak van fenntartva, mentőautóknak a mentőállomáson a helyük.
    Az OMSZ ismét elfelejtette kötelességét, hogy ingyenes parkolóhelyet kell biztosítania a dolgozóinak a munkahelyükön. Érdekes módon ezt egyedül a legnagyobb kivonulói létszámmal bíró állomáson nem tudja teljesíteni.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.