BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt képviselő úr.

Tagságunk nevében örömmel vesszük a konstruktív hozzáállását; bátor, /ámbátor valóban értelem nélküli/ hozzászólását, mellyel jelentősen hozzájárul a rendőrök tekintélyének visszaállításához. Van egy ötletünk, melyet tudna tolmácsolni a házban. Tessék előterjeszteni azt az igényt is, hogy az emberek életkorából is vonja le a kormány az 1990 előtt eltöltött éveket! Ez kitűnően illeszkedne az ön által felvázolt elképzelésbe. Hiszen aki akkor élt, az minek vett levegőt is. Önben megvan az erő ahhoz, hogy ezzel a javaslattal minden nyugdíjast azonnal visszavezessen a munka világába: Ezzel a javaslattal kitöltheti a korábbi kormányok rossz intézkedései miatt létrejövő, és a fejekben ma is tátongó sötét űrt.

Tisztelettel köszönjük önnek a rendőr tagságunk nevében a  bátor kiállását a megbecsülésünk növelése érdekében.

RKDSZ

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/repassy-beszolt-az-oreg-zsaruknak-2053494

Budapest – Megdöbbentő kijelentésekre ragadtatta magát Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a héten a parlamentben.

Kedden a képviselők késő estig vitatkoztak a Fidesz alkotmánymódosításáról, amelynek alapján a kormány visszamenőleg elvehetné a korkedvezményes nyugdíjba vonult rendőrök, tűzoltók járandóságát.

Répássy lényegében arról beszélt: az 1990 előtt szolgált rendőrök „Kádár-huszárok”, és munkájukat nem kellene elismerni. „Amikor védik (az ellenzékiek – a szerk.) a már szolgálati nyugdíjba vonult rendőröket, akkor többek közt azokat védik, akik rendőrként szolgáltak a Kádár-rendszerben. (…) Mi a logikai különbségtétel mondjuk egy Kádár-huszár és egy tanácselnök között?” – mondta késő este a parlamenti ülésen.

Répássy Pintér Sándort sem kímélte. „Csak egy mondat Pintér Sándor belügyminiszter úrra. Én nem is védem az ő szerzett jogait, szemben önökkel, akik védik az övét is és mindenkiét, aki a Kádár-rendszerben rendőr volt” – mondta az ellenzékieknek.

Sőt, az államtitkár ennél is tovább ment a nyugdíjak kapcsán. „Azért nem kellene azt a munkát elismerni, amit egyébként a Kádár-rendszer szolgálatában végeztek” – mondta Répássy Róbert.

- Sületlen marhaság! – így foglalt össze a véleményét Kónya Péter szakszervezeti vezető, a rendvédelmi sztrájkbizottság elnöke.

- Nyilván voltak néhányan politikai beosztásban annak idején a testületnél. Ám érthetetlen, hogy lehet egy akkori fiatal gyilkossági nyomozó, helyszínelő vagy egy járőr becsülettel elvégzett szakmai munkáját megkérdőjelezni. Ezzel az erővel bármelyik köztisztviselőtől el lehetne vonni a rendszerváltás előtt munkában eltöltött éveket – vélekedett Kónya.
Répássy Róbert titkársága lapunkkal azt közölte: az államtitkár nem kér bocsánatot szavaiért, mert azok „jogi és történelmi tényeken” alapulnak, és ő nem a rendőrökről általában, hanem a 90 előtt szolgáltak szerzett jogairól beszélt.

A Belügyminisztériumot is kérdeztük Répássy kijelentéseiről. “A Belügyminisztérium az egész ország rendjéért visel felelősséget, és azon dolgozik, hogy a rendőrség tekintélyét helyreállítsa, amelyet a szocialista kormányok intézkedései rontottak le.” – válaszolták.

28 hozzászólás ehhez - Répássy beszólt az öreg zsaruknak

  1. harijan mondta:

    Az apósom, aki most 76-éves, jócskán kivette részét a Kádárkorszakból, mint aktív rendőr. 1988-ban vonult nyugdíjba és 1952-ben lett rendőr.
    Jól ismerve őt, – kijelenthetem, hogy kevés olyan tisztességes embert ismerek még a rendőrök között is, akik fel vehetnék vele a versenyt.
    Soha nem bántott senkit érdemtelenül, – hangsúlyozom soha nem volt semmilyen pártnak a tagja – pedig abban az időben ez eléggé hátrányos tudott lenni.
    Mindig is megőrizte függetlenségét, mindig a szakmai elvárások, szabályok és a józan ész és a lelkiismerete vezérelte tetteit.
    Mondjuk ez meg is látszott az előmenetelén, mert nem emelték ki soha, főleg a pártsemlegessége okán.
    Ettől függetlenül szakmai felkészültsége és egyéb emberi tulajdonságai őt egy igazi a hivatását maximálisan művelő rendőrré tették.
    A mai napig, – mint azt említettem már 76-éves, még nagyon sok mai kolléga azt hiszem leckéket kaphatna tőle, hogyan is kell intézkedni, vagy egyes ügyekben eljárni.
    Ezt azzal is alá tudom támasztani, hogy én rendőrtiszti főiskolai végzettséggel rendelkezem és úgy érzem nem vagyok hülye a szakmához, de az öreg még mindig ott van szakmailag ahol kell, ha olyan témáról beszélgetek vele.

    Nos, ezt a sok sódert csak azért írtam le,- hogy ennyit a Kádár rendőrökről. Biztosan voltak közöttük olyanok, akiknél az akkori rendszernek, mitöbb a pártnak való megfelelés volt a legfőbb szempont. Ezt akár a szakmai vagy emberi érdekek elébe is helyezték. Biztosan voltak ilyenek, én ezt nem vitatom. DE nagyon sok kivétel is volt ezt elhiheti a Répássy képviselő úr nyugodtan, úgyhogy ne általánosítson. Nem tehetnek azok a rendőrök arról, hogy akkor születtek.
    Miért tagadja meg a múltat ? Miért alázza az akkor szolgálatot teljesítő rendőröket ?
    Ők is Magyarországot szolgálták, az akkori társadalmat, – ha ők nincsenek, akkor lehet hogy ő is csak egy kéjes álom maradt volna ! Ki tudja ? Lehet !
    Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a jelen és a jövőhöz bizony hozzá kell, hogy tartozzon a múlt is. Ezt el kell, hogy fogadja a jeles képviselő úr is. Vagy ha ez nem így van, nála, akkor hiába járt egyetemre, nem volt semmi értelme.
    Mondjuk ezzel a nyilatkozatával inkább gondolnám, hogy az iskola vagy tanintézet mellé járt, mint a falai közé. Mert egy jogvégzett ember, ekkora sületlenséget nem mondhatna. A pozíciójáról meg már nem is beszélve.
    Vagy ő most a pártkatona, ő az aki nyilatkozik sületlenségeket és közben lázasan lesi kinek a seggét tudná hatásosabban nyelvével érinteni.

  2. kacsa mondta:

    A kormánypártban tevékenykedő politikusaink közül, kiemelkedő számban töltöttek be a 90-es évek előtt az MSZMP- ben párt titkári vagy kisz titkári pozíciókat.Voltak akiknek a szülei a besúgó hálózat 3/3 állományát gazdagították. Répa körülnézhetne a parlamentben közvetlenül a mellette helyet foglaló képviselő társai között, és nem a rendvédelmi feladatokat ellátó volt kollégáinkat járatná le, beteges nyilatkozataival. Úgy emlékszem azok a kollégáink rendet tudtak tartani, nem kellett attól tartaniuk, ha esetleg csúnyán ránéztek egy szociálparazitára, hogy az ombutszmanért kiált!!!!!!

  3. Both László mondta:

    http://www.tmr……………moderálva………………………..ml

    Helló Laci. Üdv közöttünk. A sajátról ki vagy tiltva???,

    Bocsi, de ez nem reklámfelület. Olvasd el a moderációs feltételeinket.

    Amúgy üdvözlöm Jucust. Szebb mint valaha…. :-)

  4. Kisgyerek mondta:

    Én megszavaztatnám, hogy az aki 2010-ben képviselői mandátumot szerzett és (mondjuk) 45 év alatti annak képviselői mandátuma visszavonható. Na ehhez mit szólna Lázár???? Ő kiabálna a legjobban, hogy ez szerzett jog, törvényesen megválasztották, ezt nem lehet elvenni.Akkor most mi van????!!!!

  5. toom2 mondta:

    Sziasztok !!!

    Nem ÉRTEM, hogy miért nem lepődöm meg ezeken a cikkeken.
    Nem kéne messzire mennie a Magyar Hírlap jeles újságíróinak csak megnézni a régi és a jelenlegi Orbán kormány minisztereit illetve államtitkárait.
    Na ennyi párttag, KISZ titkár, s még sorolhatnám mennyi funkcionárius nem kapott vezető beosztást.

    De adjon már magyarázatot valaki, hogy demokratikus pártból, hogy az életbe lett jobb közép párt. Vagy a Dél-Pesti Vendéglátó Ipari Vállalat párttitkárából, jobboldali pártvezető illetve belügyminiszter.????

    Nos ez mutatja az emberi jellem hajlékonyságát.

    Foglalkozzanak velünk rendvédelmiekkel, illetve családtagjainkkal, én büszke vagyok az összes rokonomra, Családomba volt minden mint a mesében. Utolsó bíró, első tanácselnök, első TSz. elnök, sőt kutatásaim szerint szocdem funkcionárius, s a legjobb csendőr zászlós!!!
    Egyet tudok ezen személyek közül senki nem lopott, csalt, hanem az adott kor jogi követelményeinek felelt meg.
    A fideszes urak közül ezzel nem sokan büszkélkedhetnek. Tudomásom szerint egyes fideszes vezetők apjuk, apósuk, vagy családjuk befolyásán illetve védőszárnyán mert politizálni, tüntetni.
    Miről beszélnek ezek a jellembajnokok.

    Ki merem jelenteni, hogy engem nem érdekel mely szakszervezeti vezetőnek mi volt az édesapja édesanyja, hogy hol tanult. Viszont az érdekel, hogy tisztességgel lássa el feladatát.

  6. Föci mondta:

    Kónya lemondása után a magyar hírlap cikke:
    http://www.magyarhirlap.hu/belfold/szovjet_tanonc_volt_a_tavozo_konya_peter.html

    Gyomorfogató.., megindult a lejárató kampány, elhiszem, hogy elege lett! A következőekben meg fogjuk tudni, hogy az egyik szakszervezeti vezető nagyapja csendőr volt, a másikról apjáról ki fog derülni, hogy “vérbíró” volt, a harmadik nagyanyja meg strichelt, a negyedik meg állatkínzó! Európai Unió 2011!

  7. pofátlanyugdíjas mondta:

    Kónya lemondása elgondolkodtató.
    Arra nem gondol senki,hogy az időhúzásnak egy bolsi trükk az oka: kifárasztani, operativ eszközökkel belső ellentéteket szítani , a vitatkozó érdekvédelmiseket azután a lakájmédiában nevetségessé tenni
    Ezt megtámogatni a répafélékkel , Pintért lapátra oszt jó napot…

  8. kádárbandi mondta:

    Először dühös lettem, utána röhögtem, hogy ez mekkora…. Most már csak sztoikus, kiábrándultsággal gondolok magunkra, magyarokra. Hiszen “Ez” egy államtitkár. Mi tehetünk róla hogy ilyenek a vezetőink, a mi hibánk.

  9. pofátlanyugdíjas mondta:

    Valóban igaza van Répásikámnak !

    A Kádár rendszerben szolgált rendőröknek továbbá az a bűne,hogy a hasonló férgeket mind életben hagyták 89 táján

  10. zebulon mondta:

    Gerinctelen patkány a mentelmi joga mögé bujva mer csak ugatni.

  11. Föci mondta:

    Kedvesz Jépási Új!

    Közöjné vejünk eccejű hajandókkal, hogy Ön mikoj isz végezte iszkojáit?

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.