BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt képviselő úr.

Tagságunk nevében örömmel vesszük a konstruktív hozzáállását; bátor, /ámbátor valóban értelem nélküli/ hozzászólását, mellyel jelentősen hozzájárul a rendőrök tekintélyének visszaállításához. Van egy ötletünk, melyet tudna tolmácsolni a házban. Tessék előterjeszteni azt az igényt is, hogy az emberek életkorából is vonja le a kormány az 1990 előtt eltöltött éveket! Ez kitűnően illeszkedne az ön által felvázolt elképzelésbe. Hiszen aki akkor élt, az minek vett levegőt is. Önben megvan az erő ahhoz, hogy ezzel a javaslattal minden nyugdíjast azonnal visszavezessen a munka világába: Ezzel a javaslattal kitöltheti a korábbi kormányok rossz intézkedései miatt létrejövő, és a fejekben ma is tátongó sötét űrt.

Tisztelettel köszönjük önnek a rendőr tagságunk nevében a  bátor kiállását a megbecsülésünk növelése érdekében.

RKDSZ

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/repassy-beszolt-az-oreg-zsaruknak-2053494

Budapest – Megdöbbentő kijelentésekre ragadtatta magát Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a héten a parlamentben.

Kedden a képviselők késő estig vitatkoztak a Fidesz alkotmánymódosításáról, amelynek alapján a kormány visszamenőleg elvehetné a korkedvezményes nyugdíjba vonult rendőrök, tűzoltók járandóságát.

Répássy lényegében arról beszélt: az 1990 előtt szolgált rendőrök „Kádár-huszárok”, és munkájukat nem kellene elismerni. „Amikor védik (az ellenzékiek – a szerk.) a már szolgálati nyugdíjba vonult rendőröket, akkor többek közt azokat védik, akik rendőrként szolgáltak a Kádár-rendszerben. (…) Mi a logikai különbségtétel mondjuk egy Kádár-huszár és egy tanácselnök között?” – mondta késő este a parlamenti ülésen.

Répássy Pintér Sándort sem kímélte. „Csak egy mondat Pintér Sándor belügyminiszter úrra. Én nem is védem az ő szerzett jogait, szemben önökkel, akik védik az övét is és mindenkiét, aki a Kádár-rendszerben rendőr volt” – mondta az ellenzékieknek.

Sőt, az államtitkár ennél is tovább ment a nyugdíjak kapcsán. „Azért nem kellene azt a munkát elismerni, amit egyébként a Kádár-rendszer szolgálatában végeztek” – mondta Répássy Róbert.

- Sületlen marhaság! – így foglalt össze a véleményét Kónya Péter szakszervezeti vezető, a rendvédelmi sztrájkbizottság elnöke.

- Nyilván voltak néhányan politikai beosztásban annak idején a testületnél. Ám érthetetlen, hogy lehet egy akkori fiatal gyilkossági nyomozó, helyszínelő vagy egy járőr becsülettel elvégzett szakmai munkáját megkérdőjelezni. Ezzel az erővel bármelyik köztisztviselőtől el lehetne vonni a rendszerváltás előtt munkában eltöltött éveket – vélekedett Kónya.
Répássy Róbert titkársága lapunkkal azt közölte: az államtitkár nem kér bocsánatot szavaiért, mert azok „jogi és történelmi tényeken” alapulnak, és ő nem a rendőrökről általában, hanem a 90 előtt szolgáltak szerzett jogairól beszélt.

A Belügyminisztériumot is kérdeztük Répássy kijelentéseiről. “A Belügyminisztérium az egész ország rendjéért visel felelősséget, és azon dolgozik, hogy a rendőrség tekintélyét helyreállítsa, amelyet a szocialista kormányok intézkedései rontottak le.” – válaszolták.

28 hozzászólás ehhez - Répássy beszólt az öreg zsaruknak

  1. állampolgár mondta:

    Kérdésem: tervezi-e valamelyik rendészeti szakszervezet hivatalosan is feljelenteni Répássyt az elhangzottak miatt – mint tette azt az írott sajtóban megjelent “Kitartottak” c. cikk kapcsán egy érdekképviselet?

    • zajac mondta:

      Üdv.
      Sajnos nem fog megtörténni. Egy mentelmi jog mögé bújt ember feljelentgetése teljesen felesleges idő és pénzpocsékolás….
      Szomorú, de így van. Én is boldogan feljelenteném, ha lenne értelme.

  2. harijan mondta:

    Most olvasom, a “szalaghírekben” a tv-n, hogy lemondott a Kónya Péter.
    Na ez érdekes,- vajon mi történhetett ?
    Remélem kiderül.

  3. koko mondta:

    Tisztelt Répássy Úr!

    Magam nevében szívesen lemondok az ön által említett “Kádár” korszakban leszolgált éveimről!

    Viszont követelem, hogy mind ön, és mind a jelenlegi kormány tagjai mondjanak le az ebben a korszakban elvégzett iskolai “egyetem,főiskola stb” végzettségéről. Én tovább szolgálok, önök viszont a kormányzás helyet vissza az iskola padba!!!!
    Remélem még tanulnak is valamit!!

    De még tovább megyek. Ezen felajánlásom alapján az Orbán családhoz köthető Vitézy Dávid Urat vezessük vissza a bilire, mert abban az időben tanult önálóan beszarni!

  4. error mondta:

    …mert orbán át tette csütörtökre a megbeszélést…
    Ezt mondtam régebben: most hétfő,jövő csütörtök jövő péntek, aztán utána szerda. Lemegy a hónap. Vége az úniós elnökségnek a függöny lehull és olyat kapnak az aktívak is meg a nyugdíjasok is hogy beszarnak.

  5. Shrek mondta:

    Koko!
    Elnézést a kirohanásért?
    Még visszafogott is voltál ezzel a f@szkalappal kapcsolatban!

  6. Marcy mondta:

    Szép napot mindenkinek
    (kivéve fidesz)

    A múltkor megfogadtam hogy nem írok többet mert itt a tettekel kell a jogainkat megvédeni de ha ez a büdösbunkó fa…kalap kádárhuszározik egyen egy batyu fa…t akkor én meg azt üzenem neki hogy nyilván a kádárkolbászt is tudja mi volt na azt kéne a seggébe tolni a fa….z jankónak.

    Ezt már leírtam most szépen alángyúrnak ezek a spermahajderek (ge..ik) És sajnos nagyon jól csinálják mert sikerült a szakszervezeteket is megosztani ezzel az álományt iletve a civileket is sikeresen ellenünk hangolták.
    Számomra sajnálatos tény az is hogy még mindíg vannak olyanok akik nem hiszik el ezt az egészet és a félhomályos hűvös szobából a hideg sör mellől a tévét bámulva vagy a billentyűket püfölve arra várnak hogy esetleg a tettek mezejére lépve valaki büntetett előéletüvé válik hétfőn mert megindul és nem megy utána több ezer ember. Remélem hétfőn ezt a fa…kalapot is kihívjuk a térre
    Na egyenlőre ennyi hirtelen.

  7. harijan mondta:

    Baromarcú, idióta !
    Soha nem tartottam őt semmire, most sikerrel überelte a róla kialakult eddigi képet !
    Egy normális hozzá szólása, vagy megnyilvánulása sem volt soha. Most mit vártunk ettől az idiótától ?
    Kíváncsi lennék hány db. kacsa vagy liba bánta, hogy sikeredjen neki a jogi végzettségét megszerezni !

    Ilyet egy alul iskolázott sem mond, arról nem is beszélve, hogy jogvégzett(?) ember(?) és államtitkárként ilyen megnyilvánulással a közeli WC-ig sem mehetne el.
    Szégyen, hogy ilyen politikusaink vannak!

    Szarkeverő idióta barom ! (és akkor még finom voltam)

  8. koko mondta:

    Tisztelt Répássy!

    Miért nem vezeted édesanyádra a vezérbikát?

    Te mikor is végezted az iskolai tanulmányaid? A többi seggfejjel együtt? Csak nem az általad említett Kádár rendszerben? Ingyen, és minden támogatást kihasználva.

    Elnézést a kirohanásért a kollégáktól, tőlem nem megszokott, csak már kivágták a biztosítékot.

  9. toom2 mondta:

    A Q…. anyukáját neki. Mit találnak még ki.
    dolgozott ez valaha ???

    Egyetemi padból a képviselői padsorba remek emberke.

  10. justfire mondta:

    Sztem pszichiátriai eset, inkább sajnálni kéne. Az más tészta, hogy ebben az állapotban hogyan lehet képviselő ?

  11. branyó mondta:

    Bizony ez a jövő, remélem csak a közeli. De ne feledje képviselő Úr a maguk ideje is lejár és magukat is meg fogják ítélni. Nem biztos, hogy büszke lesz magára, vagy a gyermekei önre. Végezetül, egy emberről, egy társadalomról sok mindent elárul az, hogy hogyan bánik az öregjeivel. Hát ez most sok mindent elárul. Büszkék vagyunk magukra. Kellene még vagy tíz ilyen képviselő, csak az a baj, hogy 386. van.

  12. error mondta:

    Nem beszólt.
    Előre vetítette a jövőt.!
    Soha nem figyeltek a részletekre.

    George Orwell-Állatfarm.

    Nézze -olvassa mindenki.
    Aztán gondolkodjon.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.