BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA


Légy a munkatársunk! Szüksége van rád a kormányodnak! Nem lesznek hálátlanok!

Ha szeretnél egy elnyűtt, kiégett csapathoz tartozni:

Jelentkezz az Országos Mentőszolgálathoz!

Amit nyújtani tudunk:
– a letöltendő évek száma tényleges életfogytiglan
– a fizetés szerencsés esetben megközelíti a minimálbért (természetesen alulról)
– közutálat helyett közgyanakvás: az alternatív betegszállítók áldásos tevékenységének köszönhetően, minden mentőt azzal gyanúsítanak, hogy kirabolja a beteget, ráadásul a legtöbb beteg, hozzátartozó, és helyszíni szemlélődő meg van győződve róla, hogy ő jobban ért az adott problémához
– munkaruhádról magad gondoskodhatsz (nem csak magad szerezheted be, hanem a munka közben esetleg rákerült vért, hányadékot, vizeletet és székletet is te moshatod ki belőle barátságos, otthoni környezetben, ahol a családod fehérneműjét is mosni szoktad)!
– az állam biztosítja a munkavégzésedhez szükséges, garantáltan kipróbált, jól bevált eszközöket, mint pl. a legalább 10 éve futó mentőautókat, vagy a hasonlóan hosszú ideje tesztelt mentéstechnikai eszközöket!
– itt gondoskodnak kreativitásod fejlesztéséről: ha valami nem működik, megoldhatod egyedül! (csak a főnökeidnek nem szabad elmondanod, mert rögtön kiderül, hogy valami tilalmas dolgot műveltél)
– magad gondoskodhatsz a munkahelyed tisztaságáról: két feladat között takaríthatod a mentőautót, vagy igény szerint pucolhatsz WC-t, hiszen mindegyik a te feladatod!
– ahogy a rendőröknek, neked sincs szükséged konditeremre: nap mint nap súlyzózhatsz a hordággyal és a felszereléssel – városi mentőállomásokon a step aerobic helyettesítésére mindezt lépcsőzés egészíti ki
– nem kell azon törnöd a fejed, hogyan töltsd a szabadságodat: mire észbe kapnál, rég kiírták helyetted, havi 1-2 napos bontásban, még csak meg sem érzed!
– havi 4000 Ft cafeteria – melegétel-utalvány formájában!
– ha a kedves beteg, vagy hozzátartozói megtámadnának, nem kell fáradnod a védekezéssel, ehhez jogod sincs, és a média úgyis úgy fogja tálalni, hogy te voltál agresszív, de aztán megjelenik Gy.P., és megnyugtatja a közvéleményt, hogy hibáztál ugyan, de már fegyelmit indítottak ellened!
– itt nem kell a jogaidat számolgatnod: a betegnek csak jogai vannak, neked pedig csak kötelességed, és ha ezt nem sikerülne megjegyezned, már az első kivonulás alkalmával figyelmeztetnek rá!

Amit elvárunk cserébe tőled?

Vállald mindezt 67 éves korodig!

Hidd el megéri. Ha megéled az átlagéletkort, akkor boldogan töltheted el a hátralévő egy nyugdíjas évedet egyedül, csendesen, mivel a feleséged már 20 éve elvált, a gyermeked pedig felnőtt, amíg te szolgáltál.

RKDSZ

52 hozzászólás ehhez - Toborzó! Állj közénk, gyere az OMSZ-hez! Vár egy tartalmas életpályamodell!

  1. greyhound mondta:

    Örülök hogy a társszervek ilyen egységesen ki tudnak állni tiltakozni, de egyben elkeseredett is vagyok mert mi mentősök nem csatlakoztunk!
    Szakszervezeti Vezetőink!
    Mi a francért nem csatlakoztunk???

  2. A Tűz csiholója mondta:

    Zajacnak:

    Sem politika, sem politikus-mentes ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Bocsi, de még egyszer. Nincs politika ezen az oldalon. Mindenki annak drukkol akinek akar, de az oldalon egyetlen politikai pártot sem fogunk népszerűsíteni.Bárkiről, bármiről lehet kritikai véleményt mondani, de a politikai reklám már nem fér be a profilunkba. Zajac ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    Ezzel együtt, tiszteletben tartom RKDSZ aláírás miatt a véleményt – de haszontalannak s öncélúnak ezzel együtt.

  3. zajac mondta:

    Tűz csiholójának.

    A tüntetéssorozatunk politika és politikus mentes. Igazad van abban, hogy bűnös aki hallgat. Mi viszont mégsem kívánunk a tiltakozásunkba semmilyen politikai töltetet vinni, semmilyen politikus támogatását nem kérjük. Nincsenek politikai céljaink sem.
    RKDSZ

  4. A Tűz csiholója mondta:

    Sziasztok!

    Ha az Országgyűlésben akartok hallani problémáitokról, vegyétek fel a kapcsolatot Bertha Szilviával, a Jobbik ogy.képviselőjével, s beszéljetek a szakszervezeti vezetőitekkel, biztassátok őket is erre.
    Bertha volt aki már 3-szor szembeszállt a T.Házban a kormánnyal a tűzoltók ügyében is.
    Legalább valaki kiabál…mert a vétkesek közt cinkos aki néma.

  5. Miisvan mondta:

    Sziasztok:)
    Kérlek benneteket össze ne vesszetek.
    Csak azok nyalják be az ugratásokat akiknek nincs v nem tudják használni a JPÉ-t ( józan paraszti ész ).
    Mert akinek van az elgondolkodik utána olvas kérdez a dolgoknak, híreknek.
    Ezúton szeretném megköszönni civilként a mentősök, rendőrök, tűzoltók elhivatott, áldozatos munkáját.

  6. kondász tivadar mondta:

    Tiszta szégyen ez az ország!Én mindig büszke voltam az O.M.SZ.-ra ….És ezt kell hallanom hogy nincs meg becsülés ez teljessen felháboritó.tüntetni kell minden áron!!!!!!!!!!!!!!

  7. harijan mondta:

    /okoskodó/ Ambulaci írására reflektálva !

    Rendőrnek kellett volna annak idején állni, nem mentősnek !
    Tudom, a traktorosnak meg szétrázza a gyomrát meg a seggét a traktor.
    Miért az szebb lesz, ha 60-éves rendőrök fognak majd járőrszolgálatot ellátni ? Biztosan futásban verhetetlenek lesznek példának okáért.
    Ugyan már, – tényleg ez az egész csak arra van úgy látom kihegyezve, hogy egymásnak ugrasszanak mindenkit!
    Én megértem azt, hogy más hasonló nehéz és megterhelő foglalkozás is létezik a világon. Mindenkinek a saját munkája a nehéz, ezzel sincs semmi gond. Természetes, hogy a saját érdekeit nézi mindenki.

    DE már bocsánat, – ha jól vagyok értesülve most per-pill. a Tűzoltók, a Rendőrök, és a Katonákra vonatkozó törvények módosítása van az előtérben. Azaz csorbítani szeretnék olyan jogaikat, melyek hosszú évtizedek óta megillették őket és kőbevésett jogok voltak.

    Ja,- és nem tartom valószínűnek, hogy attól valakinek is jobb lesz, ha ezek az idióta törvény módosítások életbe lépnek.
    Több lesz a fizud ?
    Jobb kedvvel fogsz dolgozni ?
    Megoldódnak a munkahelyi és egyéb gondjaid ?

    Hát te tudod ! Ha neked és azoknak ettől jobb lesz a hangulata, hogy különböző szerveket és azok dolgozóit anyagilag és egzisztenciálisan el lehetetlenítenek ám legyen ! Ha ettől jobban érzed magadat, -ám legyen!

    Csak arra azért majd figyeljünk oda, ha más egyéb szakágazatokat is hasonló módon rendszabályoznak a jövőben ! Ne csodálkozz, ha kb. ilyen szintű együttérzést fognak majd akkor is tanúsítani !

    Itt nem csak a nyugdíjazás körüli vita a fő gond!
    Hanem az elvek kérem, az elvek !
    Milyen ország az, amelyben nincs jogbiztonság ???
    Mert egyik nap még kapsz ellátást, értsd: -nyugdíjat,- a másik nap pedig semmit, mehetsz az utcára munkát kérni vagy találni!
    Gondolkodhatsz, hogyan tartsad el a családod, hogyan fizessed a lakás és egyéb kölcsönt amit még akkor vettél fel, amikor joggal bíztál az állam, a mindenkori kormányzat ígéretében, hogy jogosult leszel a járandóságodra amíg csak élsz.

    Nos, csak azért mélyedtem bele ennyire mert némi ellenséges stílust véltem felfedezni az írásban melyre itt reagáltam.

    Remélem nem voltam sértő,- az nem volt szándékomban.

  8. Kubu mondta:

    Ja bocs akik olvassák és azok akik tudják, hogy milyen a bajtársakat újraéleszteni! Nekem sajnos volt részem benne és olyan is akikért ki indulsz és kórházban meghal……….Nincs mit mondanom többet. Mi ennyit érünk……L. Úr!!!!!!!!!!!!!!

  9. Kubu mondta:

    Tisztelt Mindenki!

    Közös fellépés szükséges. Mert rajtunk röhögnek csak! Ez mind igaz! Sajnos veszélyességi, délutáni és éjszakai pótlékkal együtt 90 ezer Ft-t haza vinni! Szeretet már lassan kevés lesz ehhez!

  10. fire mondta:

    Minden tiszteletem a mentoke es undoritonak tartom,ahogy semmibe veszik oket!!!Nincs normalis ruha,nincs normalis auto,felszereles,fizettseg es ami talan a legfontosabb:MEGBECSULES!!!!Azt aki szamotokra “oszzehuzta a nadragszijjat” lehanyatnam egy alkoholistaval,megveretnem egy ideges hozzatartozoval aztan mikor mar a ver is raszaradt a ruhajara-ami mindenre jo csak nem menteni-osszekapartatnek vele par szetroncsolt testet az osszetort autobol,persze mindezt havi 90000 ezerert SEM!!!!
    Ratok ferne mar,hogy komolyan vegyenek benneteket es biztositsak azt,hogy ne utalja meg ezt a HIVATAST az,aki ONKENT all be Hozzatok!!
    Vegezetul egyet ertek az egyik Hozzaszoloval,hogy nem egymast kene ba…gatni,”nagyjaink” megteszik ezt”ertunk”!!MI EGYMASSAL DOLGOZUNK,EGYMAS MELLETT ES EGYMASERT!Hat becsuljuk meg egymast,legalabb mi…
    tuzolto

  11. Ficsórné Szenyita Ibolya mondta:

    Teljesen igaz amit a Toborzó írt.Sajnos EZ A VALÓ VILÁG!!! De kinek is a szégyene ez?!

  12. Közép mondta:

    Szomorú, de találó! 13 év kocsizó szolgálat, 12 év mentőhelikopterezés másodállásban. Egy ajándék gerincsérv, egy kis magas vérnyomással. Az életem volt a MENTÉS, de gyermekeimet nem tudtam volna felnevelni, ha maradok a bruttó 86.000- es fizetésemnél. Váltottam, feladtam azt, ami számomra sokat jelentett. Ha néha benézek a mentőállomásra, akkor szeretettel fogadnak a srácok, és amikor eljövök tőlük, akkor tűnik fel a frusztráltság, a szenvedés, amit az arcukon láttam. Döbbenet, hogy társadalmunk nagyjai így becsülik meg az értékes embereket. Csoda, hogy még működik a Szolgálat, de ehhez a csodához maga az ott dolgozók kitartása kell. Öt éve még viccesen mondtam a BAJTÁRSAIMNAK, ha így marad, lassan eljutunk oda, hogy börtönbüntetést lehet átváltani mentőmunkára. Lassan bejön, amint látom…..

  13. Petya mondta:

    Jó lenne, ha a Pintér lenne az egészségügyiminiszter. Akkor biztos elérné azokat amit az egészségügyi tárca képtelen, ( vagy nem is akarja )???????????

  14. Ilona mondta:

    Egyet értek az Okoskodó hozzá szólóval….mindenki benyalja az össze ugratást.Nem egymás mellett keresünk megoldást, ha nem egymás ellen.Az EMBEREK agyán– vagy agy helyén– mosás történt.Durva és felháborító, hogy nem tehetünk semmit.
    Remélem sikerül a kezdeményezés és végre oda figyel a “FENTIEK” –jól megfizetett urak– közül és rendet tesz!
    S Z E B B JÖVŐT!

  15. Okoskodó mondta:

    Ambulaci!

    Értem a felháborodásodat, de attól nem hiszem, hogy előrébb leszel, ha Te is a rendőrökkel takaródzol. Sajnálatos dolog, hogy a mentőszolgálat dolgozóinak munkakörülményei a minimumot sem érik el. Csak erről nem a rendőr tehet ám. Tény az is, hogy 40 évesen ne menjen nyugdíjba a rendőr és a mentős se dolgozzon 67 éves koráig. Azt hiszem Te is ráfutottál arra a kormány által generált helyzetre, hogy a társadalom minden rétegét egymásnak ugrasszák és így mindenki a másikat fogja szapulni, amíg a képviselők élnek, mint marci hevesen. van egy bányász ismerősöm, aki 50 éves és már 8 éve nyugdíjas, vajon miért nem őket említed. Ő mondta, nem én, hogy az is csak egy munka. Tisztességes, becsületes munka nem vitatom, de amellett, hogy korán mehetett nyugdíjba a mai napig kedvezménnyel veszi a szenet. Össze kell fogni és együtt ki kell harcolni a jogokat minden áron. A mentősnek, a tűzoltónak, a rendőrnek, a katonáknak és a többieknek. EGYÜTT és nem egymás ellen.

    Szebb jövőt! :)

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.