BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Amit a közmunkáról tudni kell!

A közfoglalkoztatásról szóló 2011. évi CVI. törvény az értékteremtő közfoglalkoztatás jogi kereteinek megteremtése és a munkaképes lakosság munkához juttatása, az álláskeresők foglalkoztatásának elősegítése érdekében került… tovább »

Belháború a Munkástanácsoknál !

Nyílt levélben vádolják politikai alkuval a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) vezetőjét az egyhónapos sztrájkjukat eredménytelennek értékelő pénzszállítók és postai értékszállítók. Palkovics Imre cáfol és hálátlanságról… tovább »

Az árvaellátás és a szülői nyugdíj jogosultsági feltételei

Ki kaphat árvaellátást, illetve szülői nyugdíjat? Összefoglaltuk e két hozzátartozói ellátás feltételeit. A hatályos társadalombiztosítási szabályok alapján az elhunyt jogszerző jogán, özvegyi nyugdíj mellett, hozzátartozói… tovább »

Jön az új szochokedvezmény, így kell igazolni a jogosultságokat

  Július 1-jétől ismét bővül a szociálishozzájárulásiadó- (szocho) kedvezmények köre. Az alábbiakban az új kedvezményt valamint a szociális hozzájárulási adót szabályozó 2011. évi CLVI. törvényben… tovább »

Igazolatlan hiányzás – ezt teheti a munkáltató

A munkavállaló távolmaradásának bejelentésére van-e időtartam? Az Mt.  6. § (2) bekezdésben szabályozott együttműködési kötelezettségből, valamint a jóhiszemű és tisztességes eljárás követelményéből levezethető, hogy a… tovább »

Jön a magáncsőd, avagy így rendezheti adósságát!

Ha az Országgyűlés megszavazza, szeptember 1-jétől Magyarországon is alkalmazható lesz a magáncsőd, azaz egy új eljárás az adósságrendezésre. Megmutatjuk, mikor van lehetőség erre, mi az… tovább »

” Vár állott, most kőhalom, “

Szent László Nap alkalmából, a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete nevében a szervezet Elnöke és alelnöke koszorút helyezett el a volt Orosházi Határőr Igazgatóság Emléktáblájánál…. tovább »

Nem jogerős ítélet Szima Judit TMRSZ főtitkár ügyében

Nem jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szekszárdi Járásbíróság Szima Juditot, a Tettrekész Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát – tájékoztatta a Szekszárdi Törvényszék az MTI-t.  A… tovább »

Szabadságolási kisokos: munkáltatói és dolgozói jogok

  Az emberek zöme ilyenkor kezdi tervezgetni szabadságát. Kinek, hány nap jár, hogyan kell és lehet kiadni, igényelni, megszakítani, mi a helyzet részmunkaidő, nyugdíjas munkavállaló,… tovább »

Nem fizették ki a túlórákat, megsemmisültek az iratok

  Vagyonőrök perelték be volt munkáltatójukat, mert az állításuk szerint jelentős mennyiségű túlórát nem fizetett ki. A munkáltató tagadta ezt, de az elveszett nyilvántartások miatt… tovább »

Adó- és járulékkedvezmény tízezreknek: munka gyet mellett

A családtámogatási ellátások egyik legrégebbi eleme a gyermekgondozási támogatás (gyet), amit a köznyelv „főállású anyaságként” is szokott emlegetni. A gyet lehetőségével viszonylag szűkebb kör, a… tovább »