BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Pedagógus szabadság: meghátrált a KLIK

Visszavonulót fújt a KLIK: már senkinek esze ágában sincs a pedagógusokat korlátozni szabadságuk kivételében. Erről a központ már a tankerületi vezetőket is tájékoztatta, így ha… tovább »

A KLIK és Balog is hallgat az elmaradt számlakompenzációról

Még mindig nem kapta meg Nagy Erzsébet a Kúria által megítélt bankszámla-kompenzációját, valamint az a közel 150 ezer tanár sem, akiknek a döntés értelmében ugyanúgy… tovább »

Nem lehet megélni a bérből – emelést kérnek a közmunkások

Legalább a 2010-es szintre, havi nettó 60 200 forintra szeretné növelni a foglalkoztatottak bérét a Közmunkás Szakszervezet. Az érdekképviselet szeretné, ha a jelenlegi jogszabályi katyvasz… tovább »

Figyelem! Extra munkaszüneti nappal indul a július

úlius 1-jén – immár hagyományosan – mintegy százezer közszolgálati tisztveselő számára munkaszüneti, a szolgáltatásaikat igénybe vevők számára ügyintézésmentes nap lesz. Az egészségügyi dolgozók szintén pihenhetnek…. tovább »

Mennyit kapnak vissza a devizahitelesek? Mutatjuk!

11 százalékkal csökkenhet a devizahiteles törlesztő, vagyis nem fognak jobban járni, mint egy átlagos forinthiteles. A Kúria hétfői döntése óta ismét reflektorfénybe kerültek a devizahitelek,… tovább »

Hiába az adósmentés, a forinthitelesek lesznek végül a nyertesek

Hiába a Kúria adósok számára kedvező állásfoglalása, és hiába a kormányzat magabiztos nyilatkozatai, a várható megoldás aligha jelent igazi mentőövet, hiszen nem csökkennek olyan mértékben… tovább »

Kiakadtak a mentők az új táblagép miatt

Magyarország — Sajátos újításokra bukkanni a hazai mentőautókban, ahol táblagépekkel felszerelt riasztási rendszert vezetnek be. A műszereknek hála az esetlapok végtelennek tűnő töltögetése a múlté… tovább »

Vészjelek: kevés a mentős és a mentőautó is a Balatonnál

Segélykiáltás hallik a mentőktől a balatoni szezon kezdetén; az érintett egészségügyi intézményektől és maguktól a balatoni mentősöktől is „vészjeleket” fogtunk; már képben az országgyűlési képviselő… tovább »

Földindulást hozhat a Kúria döntése

Tisztességtelen az árfolyamrés, az árfolyamkockázat áthárítása és a kamatemelés nem tisztességtelen, ám az lehet, ha a tájékoztatás nem volt megfelelő. Rengeteg pénz sors dőlt el,… tovább »

Vészjelek: kevés a mentős és a mentőautó is a Balatonnál

Segélykiáltás hallik a mentőktől a balatoni szezon kezdetén; az érintett egészségügyi intézményektől és maguktól a balatoni mentősöktől is „vészjeleket” fogtunk; már képben az országgyűlési képviselő… tovább »

Lecsapott a katasztrófavédelem – „jöhet a nemzeti kéményseprőipar”?

  A VS.hu információi szerint a kéményseprő cégeknek valamennyi adatbázisukat át kellett adniuk, amikor kedden megjelentek náluk a katasztrófavédelem emberei. Mindez azután történt, hogy megkongatták… tovább »

Lehet, hogy az ország összes devizahitelét újra kell számolni

Az egyoldalú szerződésmódosítások lehetnek a jövő hétfőn várható devizahiteles döntés legforróbb pontjai – írja a friss Heti Válasz. A Kúria jogegységi tanácsának határozata után jó… tovább »

Helikoptercsere jön a mentőknél

Két mentőhelikopter közel kétéves bérletére írt ki pályázatot a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az ajánlattételre még bő egy hetük van a pályázóknak. Tekintettel arra, hogy… tovább »

Lesz olyan tanár, aki 400 forintos béremelést kap

Nem lesz tíz százalékkal magasabb a tanárok fizetése, hanem a teljes tervezett béremelésből kapnak meg újabb tíz százalékot – írja az Eduline. A teljes fizetésemelés… tovább »

Pintér: ebben a ciklusban lesz rendőri életpályamodell

Ebben a ciklusban lesz rendőri életpályamodell – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén miniszterjelölti meghallgatásán… tovább »